Soru Psoriasis (Sedef Hastalığı) İçin Etkili Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Salih

Kayıtlı Üye
Saç derimde kalın, gümüş renkli pullanmalar ve kızarıklıklar oluşuyor. Özellikle stresli dönemlerde bu durum daha da kötüleşiyor. Çeşitli kremler ve tedaviler denedim ama kalıcı bir çözüm bulamadım. Psoriasis için hangi tedavi yöntemlerini önerirsiniz? Bu hastalıkla yaşayanlar, hangi yöntemlerle rahatlama sağlıyor?

Psoriasis için topikal kortikosteroid kremler çok etkili olabilir. Benim dermatoloğum, özellikle alevlenme dönemlerinde bu kremleri kullanmamı önerdi. Ayrıca, düzenli olarak nemlendirici kullanmak cildin kurumasını ve pullanmasını engelliyor.

Benim için en etkili yöntemlerden biri, aloe vera içeren ürünler kullanmak oldu. Hem doğal hem de yatıştırıcı etkisi sayesinde cildim daha rahatladı. Ayrıca, stresten uzak durmaya çalışmak ve sağlıklı beslenmek de semptomları hafifletmede önemli.

Fototerapi, yani ışık tedavisi, benim için oldukça faydalı oldu. Dermatoloğum tarafından önerilen bu tedavi, cildimin rahatlamasına ve plakların azalmasına yardımcı oldu. Ek olarak, omega-3 takviyeleri kullanmak da iltihaplanmayı azaltmada etkili oldu.

Geri