Soru Saç Boyası Sonrası Saç Derimdeki Kızarıklık ve Yanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Betül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Betül

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra saç derimde belirgin bir kızarıklık ve yanma hissi oluştu. İlk başta boyadan kaynaklandığını düşünsem de, kızarıklık ve yanma hissi günlerce devam etti. Cildim normalde hassas değil, bu yüzden neden böyle bir tepki verdiğini anlayamıyorum. Saç derimdeki bu rahatsızlık hissini nasıl giderebilirim? Benzer bir deneyim yaşayan ve çözüm bulan biri var mı? Yardımcı olabilecek önerilere gerçekten ihtiyacım var.

Benzer bir durum yaşadım ve saç boyasından sonra saç derimde kızarıklık ve yanma hissettim. Dermatoloğa gittim ve o, alerjik bir reaksiyon olabileceğini söyledi. Bana antihistaminik krem verdi ve saç derimi yatıştırmak için papatya çayı ile durulamamı önerdi. Birkaç gün içinde rahatlama hissettim.

Aynı sorunu yaşadım ve saç derimdeki rahatsızlık hissini gidermek için doğal yollar denedim. Aloe vera jeli saç derime doğrudan uyguladım ve 30 dakika beklettim. Aloe vera, hem yatıştırıcı etkisiyle kızarıklığı hafifletti hem de yanma hissini azalttı. Saçımı boyamadan önce cilt testi yapmayı da alışkanlık haline getirdim.

Geri