Soru Saç Çekilmesi Sonrası Dökülen Bölgede Saç Çıkmıyor, Ne Yapmalıyım?

Serkan Kaya

Kayıtlı Üye
Selam herkese. Yaklaşık 3 ay önce yaşadığım bir olayda saçım oldukça sert bir şekilde çekildi. Olaydan yaklaşık bir hafta sonra berbere gittiğimde, o bölgede saç kalmadığını fark ettim. O günden beri saçlarımın yeniden çıkması için elimden geleni yapıyorum ama maalesef hiç gelişme yok.

Hindistan cevizi yağı, keratin sprey gibi besleyici ürünler kullandım. Doktora da gittim, bana özel bir karışım verdiler ama onu da düzenli uygulamama rağmen henüz en ufak bir kıpırdanma bile olmadı. Bu durum beni ciddi anlamda etkiliyor, moralim çok bozuk ve artık evden bile çıkmak istemiyorum.

Benzer bir durum yaşayıp çözüm bulan varsa ya da bu konuda gerçekten işe yarayan bir yöntem bilen varsa lütfen paylaşsın. Gerçekten çok ihtiyacım var…

Öncelikle yaşadığın duruma gerçekten çok üzüldüm. Dışarıdan bakan biri için belki basit görünebilir ama saçla ilgili böyle bir kayıp, insanın psikolojisini ciddi anlamda etkiliyor. Moral bozukluğunu çok iyi anlıyorum.

Benzer bir durumu arkadaşım yaşamıştı, saç çekilmesine bağlı olarak lokal dökülme olmuştu ve bir süre hiçbir gelişme gözlemlenmemişti. Bu tür travmalarda saç kökleri zarar görmüş olabilir ve ne yazık ki sadece doğal yağlar ya da basit bakım ürünleri yeterli olmuyor.

Benim nacizane tavsiyem, Alopexy T %5 Deri Sprey’i denemen olur. Saç kaybı yaşanan bölgeye düzenli olarak, günde iki kez uygulanması gerekiyor. Ancak bu öyle 1-2 ayda etkisini gösteren bir ürün değil; minimum 6 ay sabırlı ve düzenli kullanım şart. Spreyi uygulamadan önce o bölgeye dermaroller uygulayarak cildi hafifçe uyarırsan, ürünün emilimi artar ve saç kökleri daha aktif hale gelir. Bu da süreci olumlu etkileyebilir.

Bunlara ek olarak, mutlaka bir dermatolog ya da saç hastalıklarıyla ilgilenen bir uzman tarafından o bölgenin detaylı olarak incelenmesi gerekiyor. Çünkü eğer saç köklerinde kalıcı hasar oluştuysa, tamamen farklı bir tedavi gerekebilir. Erken teşhis bu süreçte çok önemli.

Kendini yalnız hissetme, böyle süreçlerden geçen çok insan var. Doğru adımları atarsan bu durumun üstesinden gelmen mümkün. Umarım en kısa sürede güzel gelişmeler yaşarsın.

Ben de benzer bir süreçten geçmiştim. Alopexy’yi kullanmaya başlamadan önce çok kararsızdım ama düzenli kullanımda gerçekten fark ettiğini gördüm. Tabii sadece spreyle sınırlı kalmadım; doktorum AGA-K tablet de önermişti. İkisini birlikte kullanınca etkisi daha güçlü oluyor. Özellikle vitamin ve mineral eksikliği varsa saç çıkışı da gecikebiliyor, bunu da göz ardı etmemek lazım. Bence sen de içten ve dıştan destekle ilerle, sabırlı ol, mutlaka sonuç alırsın.

Not: Kullanmış olduğum tabletin AGA-E yani erkekler için özel olanı da satılıyor.

Benim de başıma lokal dökülme sorunu geldiğinde açıkçası ne yapacağımı bilmiyordum. İnternetten araştırdım, önerilere baktım ama herkes farklı bir şey söylüyordu. Sonra dermatoloğa gittim ve Alopexy ile birlikte Xpecia Erkek tablet kullanmamı önerdi. İkisini birden hayatıma dahil ettiğimde yavaş yavaş toparlanma başladı. Bu işte gerçekten sabır gerekiyor, ilk birkaç ay hiçbir şey olmuyormuş gibi hissediyorsun ama bırakmadan devam edince o küçük tüyleri fark etmeye başlıyorsun.

Ayrıca sadece dışarıdan değil, içeriden de destek şart. Saç sadece kozmetik bir mesele değil, vücut dengesinin de göstergesi. O yüzden Xpecia gibi içerik açısından zengin bir takviyeyi ihmal etmeyin derim. Benim saçlarım şu an hala tam olarak eskisi gibi değil ama umutsuzluk yerini umut aldı diyebilirim.

Arkadaşlar sana gerçekten çok güzel ürün önerilerinde bulunmuşlar, bundan sonrası artık sende bitiyor. Söylenenleri düzenli ve sabırlı bir şekilde uygularsan, büyük ihtimalle olumlu sonuç alırsın. Takviye tabletler ve önerilen yöntemler, süreci hızlandırmada ve saç köklerini yeniden canlandırmada oldukça etkili. Sonuçları bizimle de paylaşırsan çok seviniriz, umarım her şey gönlünce olur 🌿

Arkadaşlar sana gerçekten çok güzel ürün önerilerinde bulunmuşlar, bundan sonrası artık sende bitiyor. Söylenenleri düzenli ve sabırlı bir şekilde uygularsan, büyük ihtimalle olumlu sonuç alırsın. Takviye tabletler ve önerilen yöntemler, süreci hızlandırmada ve saç köklerini yeniden canlandırmada oldukça etkili. Sonuçları bizimle de paylaşırsan çok seviniriz, umarım her şey gönlünce olur 🌿

Arkadaşlar sana gerçekten çok güzel ürün önerilerinde bulunmuşlar, bundan sonrası artık sende bitiyor. Söylenenleri düzenli ve sabırlı bir şekilde uygularsan, büyük ihtimalle olumlu sonuç alırsın. Takviye tabletler ve önerilen yöntemler, süreci hızlandırmada ve saç köklerini yeniden canlandırmada oldukça etkili. Sonuçları bizimle de paylaşırsan çok seviniriz, umarım her şey gönlünce olur

🥰 Teşekkürler.

Geri