Soru Saç Derimde Egzama Var, Ne Yapmalıyım?

Cem Toylu

Kayıtlı Üye
Merhaba, son zamanlarda saç derimde kaşıntı, kızarıklık ve gözle görülür kabuklanmalarla karşı karşıyayım. Sürekli kaşıntı hissiyatıyla uğraşıyorum ve saçlarıma sürekli dokunmak zorunda kalıyorum. Bu durum artık dayanılmaz bir hal aldı ve rahatsızlık duymaya başladım. Çevremdeki arkadaşlarımın bile dikkatini çekmeye başladı ve sürekli saçlarımla oynamamı fark ettiler. Dermatologdan randevu almak için MHRS üzerinden uğraşıyorum, ancak henüz başarılı olamadım. Doktora gitmeden önce benim gibi bu sorunla karşılaşan ve çözüm bulan arkadaşların deneyimlerini dinlemek istiyorum.

Ben de egzama ile mücadele ediyorum. Öncelikle dermatologa danışmalısın. Doktorum bana hassas cilt için uygun şampuanlar ve losyonlar önerdi. Ayrıca, stresi azaltmak ve sağlıklı beslenmek de yardımcı olabilir

Egzama benim de saç derimde sorun yaratıyor. İyi temizlik ve cilt bakımı önemli. Dermatolog kontrolünde, uygun ilaçları ve şampuanları kullanıyorum. Ayrıca, doğal yağlarla saç derisini nemlendirmek de rahatlatıcı olabilir.

Egzama ile savaşıyorum ve doktor önerisiyle birkaç önlem aldım. Egzama için özel olarak formüle edilmiş şampuanlar ve saç kremleri kullanıyorum. Kaşımak yerine yumuşak hareketlerle kuruluğu gidermeye çalışıyorum. Alanında iyi olan bir doktor sana bir çözüm sunacaktır. Herkesin saç derisi farklı sebeplerden dolayı egzama oluyor.

Egzamanın benim saç derimde de rahatsızlık verdiğini söyleyebilrim. Doktorum bana, saçımı sık sık yıkamamamı ve mümkün olduğunca doğal ürünler kullanmamı önerdi. Ayrıca, egzama belirtilerini hafifletmek için düzenli olarak nemlendirici kullanıyorum. Sende bence nemli tutmaya özen göster.

Saç derimdeki egzama ile ilgili doktora danıştım. Bana, uygun bir tedavi planı ve özel bir şampuan önerdi. Egzama belirtilerini azaltmak için stresten kaçınmaya çalışıyorum ve diğer arkadaşlar gibi cildimi düzenli olarak nemlendiriyorum. Senin doktorun sana neyi reçete ederse o tedaviye yönel burada herkes farklı şeyler yazar aklın karışır.

Geri