Soru Saç Derisindeki Yağ Bezesi Nasıl Geçer?

Doğukan

Kayıtlı Üye
Değerli forum üyeleri, yaklaşık 2 yıl önce saç derimde meydana gelen nohut büyüklüğündeki 2 yağ bezesi her geçen gün biraz daha büyüyor gibi hissediyorum. Saçımı tararken özellikle rahatsız olmaya başladığımı söyleyebilirim. Yaptığım araştırmalar sonucunda bu bezeleri ameliyatla aldırabileceğim bilgisine ulaştım, ama ben bıçak altına yatmadan doğal yöntemlerle bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Benim gibi saçlı derideki yağ bezesiyle mücadele edenlerin gerçek anlamda desteğine çok ihtiyacım var. :(

Merhaba, benzer bir durumu yaşamış biri olarak tecrübemi paylaşmak isterim. Yaklaşık bir yıl önce saç derimdeki yağ bezesini ameliyatla aldırdım ve çok memnun kaldım. Ameliyat sonrası iyileşme süreci de oldukça hızlı ve sorunsuz geçti. Korkacağın ve endişe duyacağın bir durum söz konusu değil. Benim yağ bezelerim anlattığına göre seninkilerden daha büyüktü diyebilirim. Şimdiden çok geçmiş olsun.

Kendim bir süre önce saç derimdeki yağ bezelerine karşı doğal yöntemlerle çözüm bulmaya çalıştım ve sirke suyunun oldukça etkili olduğunu araştırmalarım sonucunda öğrenip denemiştim. Her gün düzenli olarak elma sirkesi ve su karışımını bezelerin üzerine uygulayarak büyümesini durdurabildim. Eğer uğraşırım diyorsanız denemenizi öneririm. Siz yine de ne olur ne olmaz, alanında uzman bir doktor kontrolüne gitmeyi ihmal etmeyin.

Geri