Soru Saç Derisini Doğal Yöntemlerle Nasıl Temizleyebilirim?

Bitter Çikolata

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar, son zamanlarda saçlarım eskisinden daha cansız ve güçsüz görünmeye başladı. Aile üyelerim bile saçlarımın bakımsız olduğunu düşünüyor. İnternette yaptığım araştırmalar, saç derisi bakımı yaparak doğal yöntemlerin faydalarından yararlanabileceğimi gösterdi. Ancak daha önce hiç doğal yöntemler denemedim ve hangi yolları izleyeceğimi bilmiyorum. Saçlarımı güçlendirmek ve saç derimin etkili bir şekilde temizlenmesini sağlamak için ne yapabilirim?

Saç derimi temizlemek için genellikle elma sirkesinin faydalarından yararlanıyorum. Bu yöntemin faydasını çok gördüm ve uzun süredir düzenli olarak uyguluyorum.

Elma Sirkesi Durulaması: Çorba kasesine yaklaşık bir 1,5 su bardağı dolusu suyu koyun ve üzerine göz kararıyla doğal elma sirkesi ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza masaj yaparak yedirin ve 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu yöntem, saç derinizde biriken yağı kökünden temizler ve saçlarınızın nefes almasını sağlar. İlk kullanımda bile etkisini görebilirsiniz.

@Hasret'in söylediğine katılıyorum ek olarak benimde tavsiyem sıkılmış limon suyundan faydalanmanızdır.

Limonlu Suyun Hazırlanışı: Yarım çay bardağı limon suyunu bir kaba alın ve üzerine 3 çay bardağı su ekleyin. Bu karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın. Genellikle 10 dakika beklettikten sonra yıkamak uygun olacaktır, ancak dayanabilirseniz 15 dakika bekledikten sonra soğuk suyla durulayıp kurulayabilirsiniz. İlk kez uyguluyorsanız, saç diplerinizde hafif bir kızarıklık olabilir, çünkü bu yöntem saç derisini temizlerken hassaslığa neden olabilir.

Geri