Yardım Saç Dökülmem Hakkında Endişeliyim, Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Haluk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Haluk

Kayıtlı Üye
Son üç yıldır saç dökülmesiyle başa çıkmaya çalışıyorum ve maalesef aynı derde tekrar düştüm. Bu durum artık beni gerçekten çok sıktı ve saçlarımdaki dökülme sorununu geçtim, artık kel kalma korkusu benim psikolojimi alt üst etmiş durumda. Doktora gittiğimde bile, bana aynı ürünleri kullanmam için reçete yazıp elime tutuşturuyorlar ve bu durum beni çaresiz hissettiriyor.

Genç yaşta kel kalmak ve saçlarımın dökülmesine seyirci kalmak benim için kabul edilemez bir durum. Ancak ne yapacağımı bilemiyorum. Bu süreçte denediğiniz veya duyduğunuz herhangi bir etkili çözüm veya tedavi yöntemi var mı? Hangi ürünler veya tedaviler size yardımcı oldu? Belki de deneyimlerinizi paylaşarak birbirimize destek olabiliriz.

Saç dökülmesiyle mücadele eden herkesin bu zorlu süreçte birbirine destek olması gerektiğine inanıyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba @Haluk,

Geçen yıl saçlarım oldukça dolgun ve gürdü, ancak bu yıl anlam veremediğim şekilde aşırı dökülmeye başladı. Doktora gittim ve vitaminsizlikten kaynaklandığını söyledi, AGA-E tablet kullanmamı önerdi. Ayrıca şampuanımı değiştirmemi ve Vichy Dercos'u kullanmamı tavsiye etti. Şükürler olsun, saçlarım kendini toparlamaya başladı. Eğer uygunsa, sen de bu ikiliyi kullanabilirsin. Allah acil şifa versin.

Saçlarına acil bir şekilde zaman kaybetmeden PRP yaptırmanı öneririm. Emin ol, kısa sürede kendini toparlayacaktır. Geçen yıl ben de yaptırmıştım ve gerçekten çok faydasını gördüm. Şu anda Xpecia erkek tabletini kullanıyorum ve bir de şampuan olarak Alpecin'i öneririm.

Merhaba @Mesut Demiray ve @Murat,

Yorumlarınız ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Yarın ilk işim, alanında uzman bir dermatologa görünmek olacak. Umarım bana da sizde etki eden bir reçete sunar.

Geri