Öneri Saç Dökülmesi İle Mücadele: Sizde Deneyimlerinizi Paylaşın

Tahsin Soylu

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalan biri olarak, bu konuda yaşadığım deneyimleri paylaşarak diğer kullanıcılar için faydalı olmak istiyorum.

- Saç Bakımı: Saçımı düzenli olarak uygun şampuanlarla yıkayarak ve saç tipime uygun bakım ürünleriyle besleyerek sağlıklı tutmaya çalışıyorum.

- Beslenme: Saç sağlığını desteklemek için protein, vitamin ve mineral açısından zengin bir beslenme programı izlemeye özen gösteriyorum. Balık, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler gibi besinler saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Elimden geldiğince düzenli beslenerek bu açığı kapatmaya çalışıyorum

- Stres Yönetimi: Stresin saç dökülmesini artırabileceğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle, yoga, meditasyon gibi stres azaltıcı aktivitelerle düzenli olarak ilgileniyorum. Size de tavsiyem kesinlikle stresten sizi uzaklaştıracak aktiviteler içinde olmanız.

Konu hakkında deneyimlerimi ve elde ettiğim başarıları elimden geldiğince kısa ve öz bir şekilde aktarmaya çalıştım.

Yorum kısmında sizlerde deneyimlerinizipaylaşarak diğer forum kullanıcılarına rehberlik edebilirsiniz.

Saydıklarının hepsini ben de günlük olarak uygulamıyorum, ama haftada 2 kez uyguluyorum. Sonuçta, bazen saçlarımızı şımartmamız gerekir ki çevremize güzel görünsünler. :)

Saçları dökülen biri kesinlikle önce yediğine içtiğine dikkat etmeli, sonra stresten uzaklaşmalı. Bunların dışında şampuanlar, kremler ve bakım spreyleri saçlarda sadece %30 etkilidir.

Geri