Soru Saç Dökülmesi Yaşamaya Başladım, Bunun Sebebi Ne Olabilir Acaba?

Şirin

Kayıtlı Üye
Saçlarımda anlam veremediğim bir dökülme yaşıyorum. Bu durumun neden olduğuna dair hiçbir fikrim yok, çünkü düzenli besleniyorum ve saç bakımlarımı yapıyorum. Bioblas markasının sarımsak özlü şampuanını yıllardır kullanıyorum ve dökülme yaşamıyordum, ancak son 2 aydır bu durum başladı. Acaba mevsim geçişinden mi kaynaklanıyor, yoksa uzun süre aynı şampuanı kullandığım için mi bilemiyorum.

Eğer benimle aynı kaderi paylaşan birileri varsa, lütfen yorumlarda aldıkları önlemleri paylaşsınlar. Çünkü artık saçlarımı kaybetmek üzereyim ve bu durum beni çıldırtıyor. Lütfen, dökülme sorunundan kurtulmanın yollarını bilen varsa Allah aşkına yardım etsin. :(

Ben de senin gibi bir dönem saç dökülmesiyle mücadele ettim ve gece gündüz araştırma yapardım. Sonunda doktora gittim, kan tahlili verdim ve değerlerim düşük çıktı. Doktorum AGA-K tablet ve Ducray markasının saç dökülmesine karşı etkili şampuanını önerdi. Senin durumun da benimkine benziyor gibi görünüyor. Belki uzmana danışarak takviye edici bu ürünü ve şampuanı kullanabilirsin. Geçmiş olsun canım.

Eğer stresten uzak değilsen ve sürekli gereksiz şeyleri kafana takıyorsan, saç dökülmesinden kurtulmak zor olabilir. Ancak eğer bunların sende olmadığını düşünüyorsan ve hala saç dökülmen varsa, kesinlikle bir dermatologa görünmeni öneririm.

@Şirin, saç dökülmesini durdurabilecek etkili serumları denemeni öneririm. Ben de bir ara aşırı saç dökülmesinden şikayetçiydim ve eczacının tavsiye ettiği bir serumu geceleri saç derime uyguluyordum. Adını hatırlayamıyorum şu an, ama bulursam tekrar yazacağım.

Geri