Yardım Saç Dökülmesiyle Mücadele: Yardım ve Tavsiyelerinize İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yahya

Kayıtlı Üye
Belki başlık hiçbirinizin yaşamak istemeyeceği bir durumu ifade ediyor, ama ne yazık ki saçlarımın dökülmesini engelleyemiyorum. Doktora gittim ve tedavi gördüm; bir süre durdu, ancak şimdi yine avuç avuç dökülmeye başladı diyebilirim. Şampuanlar, losyonlar ve serumlar kullanmam ne yazık ki fayda etmedi. Saçımın %60'ını kaybettim ve özellikle tepe bölgemden açılıyor. Ailemde amcalarım ve dayılarım da erken yaşta saçlarını kaybetmişler. Ben de bu durumu yaşamak istemiyorum. Lütfen, bu sorunu bilen, yaşayan ve çözüm bulan birileri bana yardım etsin. Yaşım henüz 27, böyle giderse 30 yaşında tepemde saç kalmayacak. :( Allah bu durumu kimseye yaşatmasın, çünkü yaşandığında insan kendine olan özgüvenini yitiriyor. 😭

Dostum, öncelikle saç dökülmesini fazla dert edip ileri seviyede strese girersen, saçlarını daha erken zamanda kaybedersin. İnsanoğlu topraktan geldik, toprağa gideceğiz; bu yüzden böyle küçük bir şeyi dert etme. Çünkü teknoloji gelişti. Baktın, saçlarını kaybettin; tek seansta ekim yaptırırsın ve 6 ay sonra yeni saçların çıkar. Ancak mevcut saçlarını kaybetmemek için PRP veya Mezoterapi yöntemlerine başvurmanı öneririm. Benim de bölgesel dökülme sonrası bu yöntemlerle dökülmeyi durdurmuş ve yeni saçların çıkmasını desteklemiştim. Eğer doktorun çözüm olamadıysa, alanında farklı bir uzmana gitmeni tavsiye ederim.

Aslında modern çağa uyum sağlarken özümüzü kaybettiğimiz olabiliyor. Bu cümleyi neden kurdum derseniz, çünkü yıllar önce dedelerimiz ve atalarımız saç dökülmesi veya sivilce gibi dertlerle uğraşmazdı. Şimdiki nesil ise saç dökülmesi yüzünden hayatının son günlerini yaşıyormuş gibi davranıyor. Seni beğenen ya da beğenecek olan saçsız da beğensin. Ben de küçük yaşlarda saç dökülmesini çok dert ediyordum, ama şimdi saçımı kaybetmiş olabilirim, hayat enerjim hala devam ediyor. Allah izin verirse, önümüzdeki yıl saç ekimi yaptıracağım.

Geri