Soru Saç Düzleştiricinin Saç Sağlığı Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Pakize

Kayıtlı Üye
Saç düzleştiricinin saç sağlığı üzerindeki etkilerini gerçekten anlamak istiyorum. Sık kullanımın saçlara zarar verip vermediğini ve saçlarımın sağlığını nasıl koruyabileceğim konusunda tecrübeye dayalı bilgilere ulaşmak istiyorum. Isı koruyucu spreyler gerçekten işe yarar mı? Saç düzleştirici kullanmanın uzun vadede saçın yapısını nasıl etkilediği konusunda bilgi sahibi olmak benim için önemli.

Soru: Saç düzleştirici kullanırken saç sağlığını korumak için nelere dikkat ediyorsunuz?

Saç düzleştirici kullanırken saç sağlığımı korumak için mutlaka ısı koruyucu sprey kullanıyorum. Ayrıca, düzleştiricinin ısısını saç tipime göre ayarlamaya özen gösteriyorum. Seramik kaplı plakalar tercih ederek saçımın daha az zarar görmesini sağlıyorum.

Saçlarımı düzleştirmeden önce mutlaka saç bakım yağı uyguluyorum. Haftada en fazla iki kez düzleştirici kullanarak saçlarımın yıpranmasını engelliyorum. Ayrıca, düzleştiriciyi hareket ettirirken hızlı ve sürekli hareketlerle yaparak aynı bölgeye fazla ısı vermemeye dikkat ediyorum.

Geri