Soru Saç PRP Yaptıranların Yorumları Nelerdir?

Doğukan

Kayıtlı Üye
Son birkaç yıldır saçlarımda ciddi bir cansızlık ve dökülme fark etmeye başladım. Özellikle tepe bölgemdeki saçlar iyice seyrekleşti, bu da her aynaya baktığımda moralimi bozuyor. Gür ve sağlıklı saçlarım gitgide kaybolurken, denemediğim ürün kalmadı. Şampuanlar, serumlar, vitaminler… Ancak ne yapsam işe yaramıyor gibi geliyor.

Son zamanlarda PRP tedavisi hakkında olumlu yorumlar duymaya başladım. Birçok kişi saç dökülmesine karşı etkili olduğunu ve hatta dökülen saçları geri getirdiğini iddia ediyor. Bu yorumlar umut verici olsa da, tam olarak emin olamıyorum.

Asıl sorum şu: PRP gerçekten dökülen saçları geri getirebiliyor mu, yoksa sadece saç dökülmesini yavaşlatan bir yöntem mi?

Son birkaç yılda saç dökülmesi ve seyrekleşme sorunları yaşamak gerçekten moral bozucu olabilir, özellikle de denemediğin yöntem kalmamış gibi hissediyorsan. PRP (Platelet Rich Plasma) tedavisi bu konuda son dönemde oldukça popüler oldu, ve ben de PRP’yi denemiş biri olarak tecrübelerimi paylaşabilirim.

PRP tedavisi, kanından alınan plateletlerin saç derisine enjekte edilmesiyle yapılır. Plateletler, vücudun doğal iyileşme sürecini tetikleyen büyüme faktörlerini içerir, bu da saç köklerini güçlendirmeye ve yeni saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olabilir. Ancak, herkesin saç dökülme nedenleri ve genetiği farklı olduğundan, etkileri kişiden kişiye değişebiliyor.

Kendi tecrübeme göre, PRP tedavisi saç dökülmesini belirgin şekilde yavaşlatıyor ve zayıf saçları güçlendiriyor. İlk birkaç seans sonrası saçın genel yapısında canlanma fark ettim, özellikle de ince telli ve cansız olan bölgelerde. Ancak, dökülmüş saçları tamamen geri getirme konusunda çok büyük beklentilere girmemek gerek. PRP daha çok var olan saçları korumada ve seyrelmeye başlayan yerleri güçlendirmede etkili diyebilirim. Dökülen saçları tamamen geri getirmekten ziyade, mevcut saçların sağlığını iyileştiriyor.

Sonuç olarak, PRP dökülmeyi yavaşlatan ve saç sağlığını iyileştiren bir tedavi. Ama dökülen saçları geri getirme vaadi biraz abartılı olabilir, özellikle de uzun süreli dökülme söz konusuysa. Eğer saç dökülmen çok ilerlemişse, PRP’yi bir kombinasyon tedavisi olarak düşünmek daha gerçekçi olabilir. Örneğin, saç ekimiyle birlikte kullanıldığında sonuçlar daha etkili olabilir.

Sana en doğru yolu gösterecek bir uzmana danışarak bu tedaviyi deneyebilirsin.

Benim PRP tecrübem biraz karmaşık oldu. İlk birkaç seans sonrası saç dökülmemde bir yavaşlama fark ettim, özellikle de tepe bölgemdeki seyrelme daha az dikkat çekici hale geldi. Ancak, dökülen saçların yeniden çıkması konusundaki beklentilerim biraz daha yüksekti. PRP tedavisinin benim saçlarımda yarattığı etki, mevcut saçları daha canlı ve kalın hale getirmek oldu. Dökülen bölgelerde belirgin bir geri dönüş olmadı, ama saçlarımın genel yapısında bir güçlenme fark ettim.

Bununla birlikte, birkaç kişiyle sohbet ettiğimde onların da benzer sonuçlar aldığını öğrendim. Kimileri PRP’den sonra saç köklerinin daha sağlam hale geldiğini ve yeni saç çıkışlarının olduğunu söylerken, kimileri de sadece var olan saçların kalitesinin arttığını paylaştı. Yani PRP, tamamen dökülmüş saçları geri getirmekten ziyade, zayıf ve ince saçları toparlamada daha etkili gibi.

Ayrıca, bu tedavi sabır ve süreklilik gerektiriyor. Sonuçları görmek aylar sürebiliyor ve tek bir seansla mucize beklemek pek gerçekçi değil. Ben de yaklaşık 4 seans geçirdikten sonra farkı net bir şekilde görebildim. Ayrıca, PRP’nin etkilerini artırmak için doktorum bazı vitamin takviyeleri önerdi. Tedaviye destekleyici ürünler eklemek, süreci biraz daha olumlu hale getirebilir.

Geri