Soru Saç Uzatırken Yaşadığım Kırık Problemi

Handan

Kayıtlı Üye
Saçlarımı uzatmaya karar verdiğimde, en büyük sorunlarımdan biri saç uçlarındaki kırıklardı. Uzadıkça daha da belirginleşen bu kırıklar, saçlarımın sağlıksız görünmesine neden oluyor. Düzenli olarak kestirmeme rağmen kırıkları tamamen önleyemedim.

Soru: Kırıkları engellemek ve sağlıklı saç uzatmak için ne tür bakım önerileriniz var?

Saç kırıklarını engellemek ve sağlıklı saç uzatmak için öncelikle düzenli olarak saç uçlarını kestirmenizi öneririm. Bu, kırıkların ilerlemesini engeller ve saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar. Ayrıca, haftada bir kez derinlemesine nemlendirici bir saç maskesi kullanıyorum. Doğal yağlar, özellikle argan ve jojoba yağı, saç tellerini besleyip kırılmalarını önlüyor. Saçlarımı yıkarken nazik davranıyorum ve ılık su kullanıyorum. Sıcak su saçları kurutur ve kırıklara yol açar. Isı ile şekillendirme araçlarını mümkün olduğunca az kullanmak da çok önemli.

Saçlarımın sağlıklı uzaması ve kırıkların önlenmesi için beslenmeme dikkat ediyorum. Bol protein ve vitamin içeren gıdalar tüketiyorum, çünkü saç sağlığı içeriden başlar. Düzenli olarak biotin ve çinko takviyesi alıyorum, bu da saçlarımın güçlenmesine yardımcı oluyor. Saç bakım rutinimde ise, saçlarımı tararken geniş dişli bir tarak kullanıyorum ve ıslak saçları asla çekmiyorum. Ayrıca, her yıkamadan sonra saç uçlarına bakım yağı uyguluyorum. Doğal içerikli şampuan ve saç kremleri kullanarak kimyasal maddelerden kaçınıyorum. Bu şekilde saçlarım daha sağlıklı ve güçlü uzuyor.

Geri