Soru Saçımdaki ve Sakalımdaki Beyazlardan Kurtulmak İçin Ne Yapabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Doğuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Doğuş

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

35 yaşıma yeni girdim ama saçımda ve sakalımda çıkan beyazlar artık iyice belli olmaya başladı. Aynaya baktıkça gözüm direkt oraya gidiyor. Dışarıdan çok dert etmiyor gibi görünsem de açıkçası rahatsız olmaya başladım. Saç boyası kullanan arkadaşlarım var ama ben biraz daha doğal çözümler arıyorum.

Siyahlaştırıcı şampuanlardan bahsedenler olmuştu, ama internette yazan her şeye güven olmuyor. Kimisi “çok işe yarıyor” demiş, kimisi de “tam bir para tuzağı” diyor. Kafam iyice karıştı.

Gerçekten işe yarayan bir şey var mı? Kullandığınız bir şampuan, doğal yağ, karışım ya da başka bir yöntem varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Deneyimlerinizi okumak bana gerçekten yardımcı olur.

Selam! Ben de 35 yaşındayım ve saçlarımdaki beyazlardan çok rahatsız oluyorum. Denemediğim şey kalmadı diyebilirim. İlk olarak siyahlaştırıcı şampuanlardan kullandım, birkaç farklı markayı denedim ama bir fayda görmedim. Şampuanlar bir süre saçımı biraz daha koyu gösterdi ama ne yazık ki kalıcı bir sonuç elde edemedim. Hatta bazıları saçımı daha fazla dökmesine neden oldu gibi hissediyorum. Doğal yağlar da denedim, mesela susam yağı, zeytinyağı falan ama hiçbirisi beyazları gizlemedi, sadece saçıma yumuşaklık kattı. Şu anda hala doğal bir çözüm arayışındayım, belki daha fazla araştırarak başka bir şey bulabilirim. Ama siyahlaştırıcı şampuanlar benim için tamamen hayal kırıklığıydı.

Merhaba,
Ben de son zamanlarda saçlarımdaki beyazlardan çok rahatsız olmaya başladım. Denemediğim şey kalmadı ama sonuç alamadım. İlk olarak beyazları kapatmak için kahveyle saç maskesi yaptım. Bir arkadaşım kahvenin koyulaştırıcı etkisi olduğunu söylemişti, ama ne yazık ki sadece birkaç saatliğine koyu bir renk sağladı, ertesi gün hiçbir etkisi kalmadı. Sonra Çam terebentin yağı kullandım, bir süre düzenli olarak uyguladım ama sadece saçımı kuruttu ve beyazlar hâlâ aynıydı. Belki de bu tür doğal yöntemler beklediğim kadar etkili olmuyor. Şu an hala beyazlarla barışmaya çalışıyorum, çünkü bu çözümlerden hiçbiri kalıcı sonuç sağlamadı.

Geri