Soru Saçımın Matlaşmaması İçin Hangi Şampuanları Kullanmalıyım?

Sibel Aydeniz

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Son zamanlarda saçımın matlaşması gerçekten başıma dert oldu. Saçım doğal olarak ince ve biraz da düz, bu yüzden genellikle sağlıklı ve parlak görünmesi için ekstra bakım yapmam gerekiyor. Ama ne zaman saçımı yıkasam, bir süre sonra matlaşıp cansız bir hale geliyor. Şampuanları değiştirmeyi denedim ama hala istediğim parlaklığı ve canlı görünümü bir türlü bulamadım.

Saçımı beslemek ve nemlendirip parlak tutmak için hangi şampuanları önerirsiniz? Özellikle doğal içerikli, silikon ve paraben içermeyen ürünlere de dikkat ediyorum. Kuru ve mat saçları onaran şampuanlar hakkında deneyimi olan varsa, hangi markalar gerçekten işe yarıyor? Ayrıca, saçın matlaşmasını engellemek için şampuan dışında başka hangi ürünleri kullanmalıyım?

Şimdiden önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum, teşekkür ederim!

Merhaba! Saçın gerçekten matlaşıyorsa ve sen de doğal içerikli ürünler arıyorsan, birkaç önerim olacak. Benim de benzer bir deneyimim olmuştu, saçım ince olduğu için çok çabuk matlaşıyor, o yüzden gerçekten dikkatli seçimler yapmam gerekiyor.

İlk olarak, silikon ve paraben içermeyen ürünler arıyorsan, 100% doğal içeriklere sahip markalara yönelmeni tavsiye ederim. Türkiye'de de bulabileceğin bazı markalar gerçekten işini görüyor.
  1. Bioblas Saç Bakım Şampuanı (Doğal İçerikli)
    Bioblas, silikon ve paraben içermeyen şampuanlarıyla oldukça popüler. Özellikle Bioblas Besleyici ve Nemlendirici Şampuan kuru ve mat saçlar için iyi bir seçenek. Saçın beslenir ve nem dengesini sağlar, aynı zamanda parlaklık verir.
  2. Klorane Şampuanlar
    Klorane'nin doğal içeriklere dayalı birçok şampuanı mevcut. Öne çıkanlardan biri Klorane Mango Özlü Besleyici Şampuan. Saçın nemlendirir, besler ve parlaklık kazandırır. Ayrıca, Klorane Nettle Şampuanı da ince saçlar için hacim artırıcı etkisiyle tercih edilebilir.
  3. Sattva Saç Bakım Şampuanı
    Organik ve doğal içerikleriyle bilinen Sattva, paraben ve silikon içermeyen, saç tipine göre farklı şampuanlar sunuyor. Saçını nemlendirirken, sağlıklı bir parlaklık da sağlar.
  4. The Body Shop Shea Butter Saç Maskesi
    Şampuan dışında, saç maskesi de kullanmak önemli. The Body Shop Shea Butter Hair Mask, kuru ve mat saçları nemlendirir ve besler, böylece parlaklık kazandırır. Haftada bir veya iki kez kullanabilirsin.
  5. Phyto Paris Şampuanlar
    Phyto'nun Saç Dökülmesini Önleyici Şampuanı ve Besleyici Şampuanı gibi ürünleri de doğal içeriklere sahip. Bu markanın şampuanları da genellikle paraben, silikon ve alkol içermiyor. Kuru saçlar için oldukça uygun.
  6. Karma Organik Argan Yağı Şampuanı
    Eğer argan yağı içerikli bir şampuan istersen, Karma Organik Argan Yağı Şampuanı iyi bir alternatif. Saçın nemlendirir, besler ve pürüzsüzleştirir, aynı zamanda doğal parlaklık sağlar.
  7. Kiehl’s Nourishing Shampoo
    Kiehl’s, Türkiye’de de satışta olan, silikon ve paraben içermeyen şampuanlarıyla oldukça kaliteli. Kiehl’s Nourishing Shampoo kuru ve mat saçları nemlendirir, saçı besler ve pürüzsüzleştirir.
Bunların dışında, saçı nemlendiren ve besleyen saç maskeleri kullanmak çok yardımcı olabilir. Haftada bir veya iki kez, örneğin The Body Shop'un Shea Butter Hair Mask maskesini kullanarak saçının nem dengesini sağlayabilirsin.

Şampuan dışında, saç yağı kullanmayı da deneyebilirsin. Argan yağı ya da jojoba yağı gibi doğal yağlar, saçı ağırlaştırmadan nemlendirip parlaklık veriyor. Saç uçlarına birkaç damla uygulamak hem saçı besler hem de matlaşmasını engeller. Ayrıca saçını kuruturken ısının etkisini azaltmak için mikrofiber havlu kullanmak da saçın fazla kurumasını engeller.

Son olarak, sıcak su yerine ılık suyla saçını durulamaya dikkat et, çünkü sıcak su saçın daha da kurumasına neden olabilir.

Umarım bu öneriler yardımcı olur! Kendine iyi bak :)

Geri