Soru Saçına Sabun Kullananların Saçı Neden Daha Güçlü?

Zehra Günaydın

Kayıtlı Üye
Merhaba, birçok şampuan markası denememe ve pahalı ürünler kullanmama rağmen saçlarım bir türlü güçlü ve sağlıklı olmuyor. Buna karşın, saçlarına sadece sabun kullananların saçlarının nasıl daha güçlü olduğunu merak ediyorum. Sabunun saç sağlığı üzerindeki etkisi nedir ve gerçekten şampuanlardan daha mı etkili? Kendi deneyimlerinizi ve bu konudaki bilgilerinizi paylaşabilir misiniz? Şimdiden soruyu cevaplayacaklara çok teşekkür ederim!

Merhabalar @Zehra Günaydın, ben de bir süre pahalı şampuanlar kullandım ama istediğim sonuçları alamadım. Sonrasında doğal zeytinyağlı sabun kullanmaya başladım ve saçlarımın daha güçlü ve sağlıklı olduğunu fark ettim. Sabun, kimyasal içermediği için saç derisini daha az tahriş ediyor ve doğal yağ dengesini koruyor. Saçlarım daha az dökülmeye başladı ve parlaklığını geri kazandı. Denemeni tavsiye ederim, belki sana da iyi gelir.

Saçlarım için uzun süre pahalı şampuanlar kullandım ama sonuçlar hep hayal kırıklığıydı. Doğal zeytinyağlı sabuna geçtikten sonra saçlarımın daha az döküldüğünü ve daha güçlü olduğunu fark ettim. Sabun saç derisini kurutmadan temizliyor ve saçın doğal yağlarını koruyor. İlk başlarda saçın sertleşmesi normal, birkaç hafta sonra bu durum düzeliyor. Sabunu denemeni tavsiye ederim, umarım sen de faydasını görürsün.

Geri