Soru Saçlarım Çok Kırılıyor, Nasıl Daha Güçlü Hale Getirebilirim?

Zeynep

Kayıtlı Üye
Selamlar, saçlarımın kırılgan ve güçsüz olması beni çok rahatsız ediyor. Saçlarımı nasıl daha güçlü ve sağlıklı hale getirebilirim? Özellikle kırılmayı önleyici ürünler, besleyici maskeler ve doğru saç bakım rutinleri hakkında önerilerinizi duymak isterim. Saçlarımın daha güçlü ve canlı görünmesi için neler yapabileceğim konusunda tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Soru: Saç kırılmasını önlemek için hangi ürünleri ve yöntemleri kullanıyorsunuz?

Saç kırılmasını önlemek için sıvı keratin spreyini düzenli olarak kullanıyorum. Duş sonrası nemli saçlarıma uygulayıp, tarama işlemi sırasında kırılmaların önüne geçiyorum. Ayrıca, haftada bir kez argan yağı maskesi yapıyorum. Argan yağı, saç tellerini güçlendirip esneklik kazandırdığı için kırılmaları azaltıyor. Isı ile şekillendirme yaparken de mutlaka ısı koruyucu sprey kullanıyorum.

Ben saç kırılmasını önlemek için ipek yastık kılıfı kullanmaya başladım. Pamuk yastık kılıfları saçları sürtünmeyle yıpratırken, ipek kılıflar saçın kayarak zarar görmesini engelliyor. Anlattığım yöntemi denediğinizde bana dua edeceksiniz emin olun. :)

Geri