Soru Saçlarım Küstü, Uzamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ceren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ceren

Kayıtlı Üye
Merhaba kızlar, saçlarım son yaşadığım acemi kuaför kesiminden sonra bir türlü uzamıyor. Saçlarımı 4 ay önce kestirdim ve şu an sadece 1,5 cm kadar uzamış durumda. Eskiden çok kaliteli ve gür saçlarım vardı, ancak tanımadığım bir kuaföre güvenip saçlarımı kestirdim ve maalesef perişan etti. Sadece kırıkları almasını istedim, ama adam saçlarımı omuzlarıma kadar kısalttı ve üstüne bir de ara makas atıp gür saçlarımı incecik yaptı.

Bakım yapmama ve çeşitli yağlar kullanmama rağmen saçlarım artık eskisi gibi hızlı uzamıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Saçlarımın tekrar hızlı uzaması için Allah aşkına bana birileri akıl versin!

Merhaba, seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de benzer bir durum yaşadım. Saçlarımı kestirdiğimde aynı senin gibi sadece kırıkları almasını istemiştim ama kuaför fazla kısalttı. Saçlarımın uzaması için biotin takviyesi ve saç maskeleri kullanmaya başladım. Ayrıca, saç derime düzenli masaj yapmak da uzamayı hızlandırdı. Sabırlı ol, zamanla eski haline dönecektir.

Yaşadıkların gerçekten üzücü. Saçlarının hızlı uzaması için düzenli olarak sağlıklı beslenmene dikkat etmelisin. Protein, vitamin ve mineraller saç sağlığı için çok önemli. Ayrıca, saç bakımında doğal yağlar kullanmak ve ısı işlemlerinden kaçınmak da faydalı olacaktır. Biotin ve çinko içeren takviyeler de yardımcı olabilir.

Şöyle kuaförlere gıcık oluyorum. İşi bilmiyorsan, emeklerimize dokunma! Sonuçta biz kadınlar saçlarımıza ve cildimize emek veriyoruz. Yıllarca büyüttüğün saçları, kendini bilmez biri gelip 20 dakika içinde kesiyor.

Geri