Soru Saçlarımı Her Gün Yıkamak Zararlı Mı, Doğru Yıkama Sıklığı Nedir?

Talya

Kayıtlı Üye
Merhaba, saçlarımı her gün yıkamak alışkanlığım var ama bunun zararlı olabileceğini duydum. Gerçekten saçlarımı her gün yıkamak zarar veriyor mu? Sağlıklı saçlar için doğru yıkama sıklığı nedir? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz? Saçlarımı daha sağlıklı tutmak istiyorum ve yardımınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.

Ben saçlarımı her gün yıkıyordum ama kuaförüm bunun saçlarımı kuruttuğunu ve yıprattığını söyledi. Şimdi saçlarımı iki günde bir yıkıyorum ve gerçekten daha sağlıklı göründüğünü fark ettim. Arada bir kuru şampuan kullanarak saçlarımı taze tutuyorum. Bu yöntem, saç derimin doğal yağ dengesini korumama yardımcı oldu. Her gün yıkamanın gerekli olmadığını ve saçlarımın daha az yıkamayla bile temiz kaldığını gördüm.

Merhaba, saçlarımı eskiden her gün yıkıyordum ama bu saç derimin tahriş olmasına ve saçlarımın daha çabuk yağlanmasına neden oldu. Şimdi saçlarımı üç günde bir yıkıyorum ve bu yöntem benim için daha iyi çalışıyor. İlk başta alışmak zor oldu ama saçlarım zamanla bu rutine alıştı.

Geri