Evet, ben de kimyasal boyalardan kaçınmak için doğal boyalara geçtim ama saçlarım hala istediğim gibi sağlıklı görünmüyordu. İlk başta ben de tamamen doğal yağlarla bakım yapmayı denedim, ancak o kadar yavaş bir sonuç alıyordum ki oldukça hayal kırıklığına uğradım. Ancak birkaç değişiklik yaparak saçımı eski sağlığına kavuşturmayı başardım.
Öncelikle, doğal boya kullanırken aşırıya kaçmamaya özen gösterdim. Çünkü doğal boyalar bile saçı yıpratabiliyor, özellikle saç uçlarında. Saç uçlarını düzenli olarak kestirmeye başladım, çünkü kırılma ve kuruma çoğunlukla uçlardan başlıyor.
Saçımı beslemek için doğal yağlarla bakım yapmaya devam ettim ama sadece saçı nemlendirmekle yetinmedim. Haftada bir gün mutlaka derinlemesine bakım maskesi yapmaya başladım. Hindistancevizi yağı, argan yağı ve avokado yağı gibi besleyici yağlar karıştırarak saçımı yıkamadan önce 30 dakika kadar beklettim. Bu maskeler saçı beslerken, aynı zamanda güçlendiriyor.
Ayrıca, ısıl işlemlerden kaçındım ve saçımı mümkünse doğal yollarla kuruttum. Sadece düşük ısıda, daha az sıklıkla saç kurutma makinesi kullandım.
Bir de doğal şampuanlar kullanmaya başladım, kimyasal içerikler saçımı daha da kurutuyordu. Saçımı yıkadıktan sonra da saç serumu ve besleyici spreyler kullanıyorum. Bu ürünler hem nemi tutuyor hem de saçımı daha yumuşak yapıyor.
Sonuç olarak, saçım şu an daha sağlıklı, yumuşak ve parlak. Saç bakımı düzenli olduğu sürece, doğal boya kullanmak aslında saçı daha az yıpratıyor. Önemli olan doğru bakım rutini oluşturmak ve saçı fazla zorlamamak.