Soru Sebirox Şampuan Kullanırken Başka Şampuan Kullanmak Gerekir mi?

Safiye

Kayıtlı Üye
Selam herkese,
Yakın zamanda seboreik dermatit şikayetiyle dermatoloğa gittim ve bana Sebirox Şampuan yazıldı. Doktor, haftada 2-3 kez kullanmamın yeterli olacağını söyledi. İlk yıkamadan sonra bile saç derimde biraz rahatlama hissettim ama hâlâ aklımı kurcalayan bir konu var.

Sebirox’u kullanmadığım günlerde ne yapmalıyım?
Yani, bu şampuanı her gün değil de aralıklı kullandığımız için diğer günlerde farklı bir şampuan kullanmak gerekir mi? Ya da sadece suyla mı duruluyorsunuz?
Ayrıca Sebirox’un kuruluk yapma ihtimali var mı? Saçımı ekstra sertleştirir mi diye de biraz tedirginim açıkçası.

Aranızda düzenli olarak bu şampuanı kullanan varsa, hangi ürünlerle birlikte kullandığını, günlük rutini nasıl oluşturduğunu yazabilir mi? Gerçekten çok işime yarar.

Teşekkürler şimdiden 🙏

Merhaba, ben de aynı soruları zamanında kendime sormuştum :) Sebirox'u yaklaşık 4 ay önce kullanmaya başladım. İlk zamanlar kaşıntıdan uyuyamıyordum, ama Sebirox gerçekten işe yaradı. Doktorum bana da haftada 2-3 kullanım önerdi ve aradaki günlerde sülfatsız, yumuşak içerikli bir şampuan kullanmamı söyledi. Ben de La Roche-Posay’in Lipikar serisinden bir ürünü tercih ettim, cildimi tahriş etmedi.

Sadece Sebirox kullanırsan saçın kuruyabilir, özellikle uçlar bayağı sertleşiyor. O yüzden ben haftada bir de nemlendirici maske yapıyorum, saç boylarımı korumak için. Gün aşırı duş alıyorum ama Sebirox'u her duşta değil, belirlenen günlerde uyguluyorum. Diğer günlerde de saçımı sadece suyla değil, hafif şampuanla yıkıyorum. O şekilde dengeyi kurabildim. Umarım senin de işine yarar!

Selamlar, ben 38 yaşındayım ve bu sorunla neredeyse 10 senedir uğraşıyorum. Sebirox'u ilk kez 2021'de bir dermatolog yazmıştı. Etkisi var, evet ama bana göre tek başına yeterli olmuyor. Ben şu şekilde yapıyorum: Sebirox'u haftada 2 gün kullanıyorum, diğer günlerde ise çay ağacı yağı içeren doğal bir şampuan tercih ediyorum. Hem mantar oluşumunu baskılıyor hem de saçımı yumuşatıyor.

Sadece suyla durulamak bana pek yeterli gelmedi, çünkü saçım çok çabuk yağlanıyor. O yüzden nazik, temiz içerikli bir alternatif şart gibi. Ayrıca bende hafif kuruluk yaptı Sebirox, özellikle saç diplerinde gerginlik hissi oluşuyordu. Ama yanına uygun bir nemlendirici saç kremi ekleyince o sorun da çözüldü. Kısacası, Sebirox'u yalnız bırakma derim :)

Selam, ben de yıllardır saç derisiyle ilgili problemler yaşayan biri olarak bu süreci oldukça iyi biliyorum. Sebirox Şampuan’ı yaklaşık 2 ay önce doktorum önerdi. İlk birkaç yıkamadan sonra kaşıntı ve kepek resmen yarı yarıya azaldı, o açıdan gerçekten memnunum. Ama Sebirox biraz ‘sert’ çalışıyor diyebilirim. Saç derisinde mantarları yok ederken, saç tellerini biraz kurutuyor gibi geldi bana.

O yüzden ben haftada 3 gün Sebirox, diğer günler ise bebek şampuanı veya nemlendirici etkili bitkisel içerikli bir şampuan kullanıyorum. Arada saç diplerime hafif Hindistan cevizi yağıyla masaj yapıyorum, ama tabii saçımda uzun süre bırakmadan. Özellikle boyalı saçlarda sertlik daha da hissediliyor, o yüzden saç kremi şart bence. Günlük temizliği de atlamamak için yumuşak alternatiflerle desteklemek mantıklı geliyor. Yani tamamen Sebirox’a bırakmak yerine yanına uygun bir ürün eklemek çok daha sağlıklı oldu benim için.

Geri