Soru Serum Kullanımı Ne Zaman Başlamalı?

Ayşegül Öztürk

Kayıtlı Üye
Dermapen sonrası kolajen ve hyaluronik serumların faydalı olduğunu duydum. Fakat uygulama sonrası ilk gün hiçbir şey sürmemem gerektiği söylendi. 2. gün sadece nemlendiriciye geçtim.

Serumları ne zaman kullanmaya başlayacağımı tam anlayamadım. Her yerde farklı yazıyor. Birileri 3. gün başla diyor, bazıları bir hafta bekle diyor.
Cilt daha hassasken bu tarz ürünler ters etki yapar mı?

👉 Siz serum kullanımına ne zaman geçtiniz ve hangi içerikler cildinize iyi geldi?

Ben de senin gibi ilk Dermapen işlemimden sonra kolajen ve hyaluronik asit serumlarını ne zaman kullanacağımı bilememiştim. Doktorum çok net bir şey söylemeyince önce forumlara baktım ama herkes farklı konuşuyordu. Sonunda eczacının önerisiyle 3. gün hafif hyaluronik asit içeren bir serumla başladım (benimki La Roche-Posay Hyalu B5 idi).

İlk gün hiçbir şey sürmemem söylendiği gibi ben de o sürece sadık kaldım. 2. gün sadece nemlendirici kullandım, 3. günde serumla çok az bir miktarda denedim. Herhangi bir yanma, batma ya da kızarıklık olmadıysa devam ettim. Ama kolajen serumlar biraz daha geç kullanılmalı gibi geliyor bana çünkü bazıları hafif alkollü ya da katkı maddeli oluyor. Onları 1 hafta bekleyip, cilt tamamen yatıştıktan sonra ekledim.

Benim cildim hassas ama dikkatli ilerleyince hiç sorun yaşamadım. Tavsiyem: içerik listesi sade olan, parfümsüz ve alkol içermeyen serumlarla başla. Hyaluronik asit ilk geçiş için en güvenlisi.

Benim cildim karma ve hassasa yakın. Dermapen sonrası serumlara geçişte çok temkinliydim çünkü işlem sonrası cilt görünmese bile içeriden hâlâ savunmasız oluyormuş. İlk gün hiçbir şey kullanmadım. 2. gün sadece termal su ve yatıştırıcı nemlendirici. Serum işine ise 5. gün başladım, çünkü 3. günde bile yüzümde soyulmalar ve hafif gerginlik vardı.

Kullandığım ilk serum The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 oldu. Oldukça nazik ve cildi nemlendirme konusunda gerçekten etkili. Sonrasında Saf kolajen değil, kolajen destekli nemlendirici kullandım (özellikle Mizon’un ürünlerinden memnun kaldım).

Bence serumlara geçerken “cilt kendini toparladı mı?” sorusuna dikkat etmek lazım. Gerilme, batma, soyulma devam ediyorsa birkaç gün daha beklemek en iyisi. Ve mutlaka tek tek dene; önce bir içerik, sonra diğer. Karıştırırsan hangi ürünün iyi gelip gelmediğini anlamak zor olur.

Geri