Soru Sırtımda Küçük Sivilceler Çıkıyor, Ama Hiç Geçmiyor

Büşra Solak

Kayıtlı Üye
Sırtımda özellikle omuz hizasında böyle minik, bazen içi dolu sivilceler çıkıyor ve hiç gitmiyor. Duşta kese yapıyorum, sabun değiştiriyorum ama yine de oradalar.
Yaz yaklaşırken sırt dekoltesi giymeye çekiniyorum.
Bunun hormonal mi yoksa hijyenle ilgili bir şey mi olduğunu da çözemedim. Bu tarz sivilceleri yok eden bir yöntem bilen varsa çok sevinirim. Artık kendimi rahat hissetmek istiyorum.

Aynı sorun bende de vardı, özellikle yaz aylarında sırtımda omuz hizasında çıkan küçük sivilceler beni çok rahatsız ediyordu. Hatta ne giysem belli oluyordu, o yüzden çok uzun süre sırt dekoltesinden kaçtım. Benim çözümüm biraz sabırla geldi: önce sırtımı çok sıcak suyla yıkamamaya başladım, çünkü fazla sıcak ciltteki yağı artırıyor. Sonra da eczaneden önerilen salisilik asit içeren bir sprey kullanmaya başladım (özellikle sırt için olanlardan). Her banyodan sonra temiz cilde sıktım ve iki haftada farkı gördüm.
Ayrıca pamuklu, hava alan kıyafetler giymek de etkili oluyor. Eğer hormonal bir durumsa, cilt doktoruna görünmek de iyi olabilir. Ama hijyen ve bakım tarafıyla çözülüyorsa düzenli bakım gerçekten işe yarıyor. Umarım sen de kurtulursun, çünkü insanın kendini rahat hissetmesi çok değerli 💛

Kardeşimde aynı problem vardı, sırtında minik minik ama hiç geçmeyen sivilceler... Önce hijyen zannettik, sürekli kese yaptı, farklı sabunlar denedi ama işe yaramadı. Sonra bir dermatoloğa gittik. Meğerse sırt bölgesi özellikle terlemeye ve gözenek tıkanmasına çok müsaitmiş. Doktor, bunun hijyen değil; cildin yapısı, terleme ve bazen hormonal faktörlerle ilgili olduğunu söyledi. Ona “çay ağacı yağı içeren temizleyici” önerdiler ve sivilceli bölgeye her gün düzenli olarak uygulamaya başladı.
Yaklaşık bir ay sonra cilt çok daha sakinleşti. Ayrıca banyodan sonra sırtını hemen kurulaması ve saç kremini omuzlarına değdirmemesi gerektiğini öğrendik. Çünkü bazı saç ürünleri de sırt sivilcelerini tetikleyebiliyormuş.
Bence sen de önce cildi tahriş etmeden düzenli ürün kullanmayı dene. Geçmezse uzman bir dermatolog mutlaka yol gösterir. Moralini bozma, çözümü olan bir şey bu 🙌

Geri