Soru Sivilce İlacından Sonra Saçlarım Aşırı Kuru ve Mat Oldu, Eski Haline Döner mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Buse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Buse

Kayıtlı Üye
Sivilcelerim için kullandığım ilaç cildimi zaten mahvetti ama en büyük darbeyi saçlarıma vurdu. Önceden yumuşacık olan saçlarım şimdi saman gibi! Ne yaparsam yapayım o parlaklık ve canlılık geri gelmiyor. Yağ maskeleri bile işe yaramıyor, saçım kuruyup uçuş uçuş oluyor. İlaç bittikten sonra toparlanır mı, yoksa kalıcı bir şey mi oldu? Saçları eski haline dönen varsa nasıl başardı?

Ahh seni öyle iyi anlıyorum ki… Ben de sivilce tedavisi sürecinde saçlarımın ne hale geldiğini hatırladıkça içim burkuluyor. Cilt biraz toparladı ama saçlar? Resmen kuru ot gibiydi. Önceden yumuşacık, parlaktı; ilaca başladıktan sonra sanki saç telim kalınlaştı ama aynı anda kupkuru, mat bir şeye dönüştü. Özellikle uçlar resmen dokunsan çatlayacak gibiydi.

İlaç bittikten sonra hemen düzelmedi ama yavaş yavaş toparlandı. Ben süreci hızlandırmak için birkaç şeyi düzenli yaptım:
Sülfatsız, nemlendirici içerikli şampuanlara geçtim.
– Haftada 1-2 kere mutlaka hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı maskesi yaptım, ama 15-20 dakikadan fazla bekletmedim ki daha da sertleşmesin.
– Saç kremi ve maskeyi sadece uçlara kullandım, çünkü dipler çok hassas hale gelmişti.
– Kurularken havlu yerine t-shirt kullandım (evet başta garip geliyor ama işe yarıyor!).
– Bir de saç kurutma makinesini mümkün olduğunca uzak tuttum, ısıyı minimuma indirdim.

Yaklaşık 1-2 ay içinde eski dokusuna dönmeye başladı. Hâlâ eskiye göre biraz daha ince hissediyorum ama en azından o saman gibi görüntü gitti. Gerçekten geçici bir süreç, ama sabır ve biraz nazik davranmak gerekiyor. Moralini bozma, o parlaklık tekrar geri geliyor 🧡

Geri