Soru Sürekli Kaşınan Saç Dipleri Neden Olur?

Ay Işığı

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık üç aydır saç diplerimde sürekli bir kaşıntı hissediyorum ve bu durum beni oldukça rahatsız ediyor. Özellikle saçımı yıkadıktan sonra kaşıntı daha da artıyor. Şampuanımı birkaç kez değiştirdim, ancak herhangi bir değişiklik gözlemlemedim. Kaşıntının yanı sıra, kızarıklık ve kepek gibi sorunlar da baş göstermeye başladı. Bu yüzden bir dermatolog ile görüştüm ve birkaç farklı krem ile losyon denedim fakat hâlâ çözüm bulamadım. Benzer bir durumla karşılaşan ya da bu tür sorunlar için öneri verebilecek biri var mı? Hangi ürünleri kullanıyorsunuz veya ne tür tedavi yöntemleri denediniz? Yardımlarınızı çok takdir ederim. Şimdiden teşekkürler!

Sürekli kaşınan saç diplerim yüzünden dermatoloğa gittim ve seboreik dermatit teşhisi kondu. Saç derimdeki yağ bezlerinin fazla çalışması nedeniyle kaşıntı ve kızarıklık oluşuyormuş. Doktorun verdiği özel şampuanları kullanmaya başladım ve birkaç hafta içinde kaşıntı azaldı

Saç diplerimde sürekli kaşıntı yaşamamın nedeni meğer kepekmiş. Kepek şampuanları denedim ama sonuç alamadım. Sonunda bir dermatologdan yardım aldım ve önerdiği kepek karşıtı şampuan ile sorunum büyük ölçüde çözüldü. Ayrıca, saç derimi nemlendiren ürünler kullanmaya başladım.

Şu sıralar mevsim geçişi nedeniyle mi, yoksa başka bir sebepten mi bilmiyorum ama saçlarımın sürekli kaşınmasıgerçekten çok rahatsız edici. Bu durum karşısında ne yapacağımı şaşırdım. Birkaç farklı şampuan denedim ama hiçbirinde çözüm bulamadım. En yakın zamanda bir dermatologa görünmeyi düşünüyorum, çünkü bu tür kaşıntılar bazen egzamagibi ciddi sorunlardan kaynaklanabiliyor. Erken teşhis gerçekten çok önemli, yoksa daha büyük problemlere yol açabilir.

Geri