Soru Üçüncü Kez Dolgu Yaptırdım, Bu Sefer Şekli Değil Hissi Değişti!

Ceren Yeşildağ

Kayıtlı Üye
Merhaba, bu benim üçüncü dolgum ve ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Daha önce hep aynı yere gittim ama bu sefer farklı bir klinik tercih ettim. Şekil olarak gayet memnunum, dudaklarım aynadaki görüntüde tam istediğim gibi. Ama hissiyat olarak farklı.

Dudaklarımda sanki sürekli bir gerginlik hissi var. Ne ağrı ne de acı ama rahatsız edici bir doluluk hissi. Daha önce bu tarz bir şey yaşamadım. Yemek yerken ya da konuşurken bile bazen yabancı bir cisim varmış gibi geliyor.

Acaba kullanılan dolgu maddesi mi farklıydı? Yoksa bu geçici bir etki mi? Aranızda farklı dolgu türleri deneyen varsa bu konuda bana bilgi verebilir mi? Şekil güzel ama his beni endişelendiriyor.

Canım, ben de aynı şeyi ikinci dolgumda yaşadım! İlk gittiğim yer hep aynı dolguyu kullanıyordu ama farklı bir klinikte “daha kalıcı, daha yoğun” dedikleri başka bir markayı denemişlerdi. Görünüş süperdi ama dudaklarımda o dediğin gibi bir baskı, gerginlik vardı. Resmen ağzımı oynatırken orada ekstra bir şey hissediyordum. Doktoruma sorduğumda, kullanılan maddenin çapraz bağ yoğunluğunun daha fazla olduğunu ve birkaç hafta içinde yumuşayacağını söyledi. Gerçekten de 2-3 hafta sonra o his azaldı. Panik yapma, ama birkaç güne geçmezse mutlaka geri git bence.

Bana da aynısı olmuştu, çok iyi anlıyorum seni. Üçüncü dolgumda ilk kez başka bir yerde yaptırmıştım ve his tamamen farklıydı. Hatta başta “acaba bir şey mi ters gitti?” diye çok düşündüm. Meğersem kullanılan dolgu daha viskoz (yoğun kıvamlı) bir markaymış, o yüzden dokuda daha fazla doluluk hissi yaratıyormuş. İlk 10 gün beni de çok rahatsız etti ama sonra resmen kayboldu o his. Şekil memnunsan büyük ihtimalle fiziksel değil, sinirlerin alışma süreciyle ilgili. Endişelenme, geçici olabilir 💖

Ben bu bahsettiğin hissi “kalıcı dolgu” denerken yaşamıştım. Normal hyaluronik asit bazlı dolgular yumuşak oluyor ama bazı dolgular daha yoğun ve uzun süreli kalıyor, haliyle dudakta bir “sertlik” hissi bırakabiliyor. Şekil güzel olsa da o hissiyat insanı huzursuz ediyor. Klinik hangi markayı kullandığını söyledi mi? Eğer farklıysa bu çok normal. Ama 2 haftadan uzun sürerse bence kontrol ettirmekte fayda var. İçin rahat olsun diye sormak her zaman en iyisi. ;)

Geri