Soru Yağlı Saç Derisi İçin En Etkili Ev Yapımı Maskeler Nelerdir?

Hasret

Kayıtlı Üye
Selam millet, yağlı saç derim yüzünden sürekli kaşıntı ve rahatsızlık hissediyorum. Denemediğim şampuan kalmadı, ama hala etkili bir çözüm bulamadım. Evde yapılabilecek doğal maskeler denemek istiyorum. Sizce hangi malzemeler saç derisindeki yağı dengelemeye yardımcı olur? Evde kolayca hazırlayabileceğim maske tarifleriniz var mı?

Yağlı saç derisi için favori maskem, yeşil kil ve elma sirkesi karışımıdır. İki yemek kaşığı yeşil kili, bir yemek kaşığı elma sirkesi ve yeterli miktarda su ile karıştırarak macun kıvamına getiriyorum. Bu karışımı saç derime uygulayıp 20 dakika bekletiyorum, ardından ılık su ile duruluyorum. Yeşil kil, saç derisindeki fazla yağı emerken elma sirkesi de dengeleyici etkisiyle saç derisini rahatlatıyor.

Benim tercih ettiğim maske, yoğurt ve limon suyu karışımı. İki yemek kaşığı yoğurt ve bir yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyunu karıştırıp saç derime uyguluyorum. 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile duruluyorum. Yoğurt, saç derisini beslerken limon suyu fazla yağı ve sebumu kontrol altına alıyor. Bu maske, saçlarımın daha uzun süre temiz ve taze kalmasını sağlıyor.

Geri