Soru Yağlı Saç Derisiyle Nasıl Başa Çıkıyorsunuz, Tavsiyeleriniz Neler?

Ceyda Güler

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba, yağlı saç derisiyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Saçlarım çok çabuk yağlanıyor ve bu durum rahatsızlık veriyor. Yağlı saç derisiyle başa çıkmak için kullandığınız etkili yöntemler nelerdir? Şampuan önerileri, bakım rutinleri ve doğal çözümler hakkında bilgi sahibi olanlar paylaşabilir mi? Saçlarımın daha uzun süre temiz ve sağlıklı kalmasını sağlamak için neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Soru: Yağlı saç derisi için hangi yöntemler etkili oldu?

Yağlı saç derimle başa çıkmak için nane yağı ve elma sirkesi kullanıyorum. Haftada bir kez şampuanıma birkaç damla nane yağı ekliyorum. Nane yağı, saç derisini ferahlatıp yağ üretimini dengelemeye yardımcı oluyor. Ayrıca, yıkama sonrasında suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip durulama yapıyorum. Elma sirkesi saç derisinin pH dengesini düzenleyip yağlanmayı azaltıyor.

Ben, yağlı saç derisi için yeşil çay ve limon suyu karışımını öneriyorum. Yeşil çayı demleyip soğumasını bekliyorum, sonra içine yarım limonun suyunu ekliyorum. Bu karışımı saç derime masaj yaparak uygulayıp 20 dakika bekletiyorum. Sonra yıkayın hem saç deriniz derinlemesine temizlenir hem de yağlanma durumu yaşamazsınız.

Geri