Soru Yanak Bölgesine Lazer Yaptırdım, Tüyler Azaldı Ama Sivilceler Çoğaldı!

Zeynep

Kayıtlı Üye
Merhaba, bu konuyu özellikle karma ya da akneye yatkın cilt tipine sahip olanlara danışmak istiyorum. 3 seanstır yanak bölgesine lazer epilasyon yaptırıyorum ve evet, tüylerde gözle görülür azalma var ama aynı zamanda sivilcelerim artmaya başladı.

Önceden bu bölgede sadece dönemsel birkaç tane sivilce çıkarken, şimdi küçük iltihaplı kabartılar oluşuyor. Doktor lazer sonrası güneş koruyucu kullanmamı ve bölgeyi nemli tutmamı söyledi ama yine de cildim tepki veriyor gibi.

Bu durumu yaşayan başka biri var mı? Sizce bu geçici bir reaksiyon mu, yoksa benim cildim lazere uygun değil mi? Tedaviyi yarıda bırakmak istemiyorum ama cilt sağlığımı da riske atmak istemem

Ben de aynı şeyi yaşadım, üstelik cildim seninki gibi karma ve sivilceye yatkın. İlk 2 seans sorunsuzdu ama 3. seanstan sonra sağ yanağımda iltihaplı minik sivilceler çıktı. Doktorum "bu geçici, lazer sonrası kıl köklerinde reaksiyon normal" dedi ama ben yine de panik oldum. La Roche-Posay’in Effaclar Duo+’sunu kullanmaya başladım, ciddi anlamda yatıştırdı. Bence tedaviyi bırakma ama destekleyici bakım şart. Çünkü cilt bir süre sonra tolere etmeyi öğreniyor.

Aynı süreçten geçen biri olarak tek söyleyebileceğim şey: sabırlı ol. Ben de ilk başta "lazere mi alerjim var acaba" diye düşündüm. Ama sonra fark ettim ki cildim yeni düzene alışıyor. Güneş kremi tek başına yeterli değil bence. Lazer sonrası non-komedojenik nemlendirici + termal su + arındırıcı hafif tonik rutiniyle toparladım. Şimdi 5. seanstayım ve sivilceler neredeyse tamamen kesildi. Tedaviye yazık etme, sadece cilt bakımını yeniden yapılandır.

Yüz bölgesi özellikle de yanaklar, lazerde en hassas alanlardan biri. Lazer sonrası “follikülit” denilen sivilce benzeri iltihaplar çok sık görülür ve çoğu kişi bunun farkında değildir. Eğer minik beyaz uçlu kabartılar varsa bu kıl köklerinin geçici tepkisi olabilir. Ama yaygın, ağrılı aknelerse cildin o enerji düzeyine fazla reaksiyon veriyor olabilir. Sana tavsiyem: doktoruna kullanılan cihazın dalga boyunu ve jel içeriğini sor. Çünkü bazen sadece bu ikisini değiştirerek bile cilt sorunsuz adapte olabiliyor.

Geri