Soru Yoğun Saç Dökülmesi Hangi Hastalığın Habercisi Olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahmet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmet

Kayıtlı Üye
Selam herkese,
Bir süredir saç dökülmem dikkatimi çekiyor ama son zamanlarda gerçekten fark edilir derecede arttı. Tararken, duştayken, hatta sadece elimi saçlarıma attığımda bile avuç avuç geliyor. Normal bir dökülme mi bu, yoksa bir şeylerin habercisi mi, inanın çözemedim.

İnternetten biraz araştırınca vitamin eksikliklerinden tutun da tiroid hastalıklarına kadar bir sürü şey yazıyor ama insan yine de emin olamıyor. Açıkçası biraz da endişelenmeye başladım. Çünkü saç dökülmesi dışında zaman zaman halsizlik, üşüme ve odaklanma sorunları da yaşıyorum. Belki hepsi birbirine bağlıdır?

Sizce yoğun saç dökülmesi ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir mi?

Benzer bir şey yaşayıp doktora giden ya da bir teşhis alan oldu mu?

Cevaplarınızı gerçekten merak ediyorum, şu sıralar fikirlerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler!

Saç dökülmesi aslında çoğu zaman vücudun bize verdiği bir sinyaldir. Özellikle yoğun ve ani başlayan dökülmelerde altta yatan sebepleri mutlaka araştırmak gerekir. Tiroid bozuklukları, demir eksikliği, B12, D vitamini yetersizlikleri ve bazı otoimmün hastalıklar saç dökülmesinin en sık görülen nedenlerindendir. Hastalar genellikle sadece şampuan ya da serum değiştirerek çözüm arıyor ama asıl mesele içeriden geliyor olabilir. Basit bir kan tahliliyle bile çoğu zaman neden bulunabiliyor. Özetle, saç dökülmesini sadece kozmetik bir sorun gibi görmek yerine, vücudun genel sağlığının bir yansıması olarak ele almak en doğru yaklaşım olur.

Saç dökülmesi aslında çoğu zaman vücudun bize verdiği bir sinyaldir. Özellikle yoğun ve ani başlayan dökülmelerde altta yatan sebepleri mutlaka araştırmak gerekir. Tiroid bozuklukları, demir eksikliği, B12, D vitamini yetersizlikleri ve bazı otoimmün hastalıklar saç dökülmesinin en sık görülen nedenlerindendir. Hastalar genellikle sadece şampuan ya da serum değiştirerek çözüm arıyor ama asıl mesele içeriden geliyor olabilir. Basit bir kan tahliliyle bile çoğu zaman neden bulunabiliyor. Özetle, saç dökülmesini sadece kozmetik bir sorun gibi görmek yerine, vücudun genel sağlığının bir yansıması olarak ele almak en doğru yaklaşım olur.
Gerçekten çok doğru yazmışsınız, birebir yaşadım. Saçlarım normalde de ince telliydi ama bir anda avuç avuç dökülmeye başladı. İlk başta mevsimsel sandım, şampuan değiştirdim, doğal yağlar denedim ama hiçbiri fayda etmedi. En son kan tahlili yaptırmaya karar verdim ve demir eksikliğiyle beraber D vitamini ciddi düşük çıktı. Hatta hafif derecede tiroid problemi de tespit edildi. Şimdi hem tedaviye başladım hem de saç dökülmem büyük oranda durdu. Gerçekten saç dökülmesini ciddiye almak gerekiyor, bazen vücut içeride olup biteni saçlardan haber veriyor. Hak veriyorum, sadece dıştan çözümlerle uğraşmak zaman kaybı olabiliyor.

Geri