Soru Yüz Lazerinden Sonra Cilt Rengim Açıldı mı Yoksa Ben mi Hayal Görüyorum?

Buğlem

Kayıtlı Üye
Selam kızlar! Biraz garip bir sorum olacak ama yüz lazeri sonrası aynaya baktığımda cildimin daha açık tonlu olduğunu fark ettim. Leke tedavisi için gitmiştim, renk eşitlemesi bekliyordum ama sanki genel olarak bir beyazlama oldu.

Arkadaşlarım da “ışıldıyorsun” diyor ama ben hâlâ “acaba cilt rengim mi açıldı, ışık mı farklıydı?” diye kararsızım. Hem seviniyorum hem de hafif bir şaşkınlık yaşıyorum.

Sizce bu normal mi? Lazer ışığı gerçekten melanin seviyesini etkiler mi? Yani bu durum kalıcı mı, geçici mi? Bilgisi ya da tecrübesi olanlardan yorum almak isterim 💬

Canım çok yerinde bir gözlem yapmışsın, kesinlikle garip bir soru değil. Lazer tedavilerinde özellikle fraksiyonel ya da Q-Switch gibi melanin hedefleyen sistemler, cilt yüzeyinde renk eşitlemesi yaparken bazı bölgelerde ton açılması yaratabilir. Bu tamamen teknik bir sonuç, yani cilt yüzeyindeki ince leke tabakasının soyulması + altındaki daha “taze” tenin görünmeye başlaması demek. Bu yüzden sana “ışıldıyorsun” diyorlar 😌 Genellikle ilk birkaç ayda cilt eski rengine çok az yaklaşsa da, iyi korunursa o parlaklık kalıcı hale gelir. Güneşten çok iyi korunursan etkisi devam eder. Şanslısın, güzel tepki vermiş cildin.

Ben de aynısını yaşadım! Leke tedavisi için lazer yaptırmıştım, sonra 2 hafta sonra aynaya baktığımda “Aaa cildim bir ton açılmış sanki” dedim. O an kafam karıştı, acaba makyaj mı kaldı, ışık mı oynadı dedim ama yok. Meğer o aydınlık görünüm gerçekmiş! Bence bu lazer sonrası cilt yenilendiği için oluyor; yüzeydeki matlık, donukluk gidince zaten bir açılma hissi oluşuyor. Ben bunu fondöten alt tonu değişince fark etmiştim. Kalıcı mı dersen: eğer iyi bakarsan, evet. Yani bol nem, SPF 50 ve cilt bariyerini yormamak çok kritik.

Seni öyle iyi anlıyorum ki, ilk lazerimi yaptırdıktan sonra ben de günlerce aynayla göz göze gelmekten kendimi alamamıştım. “Bu ben miyim?” dedirten bir ışıldama gelmişti yüzüme. Evet, bu çok normal. Cilt yüzeyinde biriken melanin, özellikle lekeli veya güneş görmüş bölgelerde lazerle hafif soyuluyor. Aynı zamanda kolajen uyarımı olduğu için de cilt “daha canlı” görünüyor. Ton açılması herkeste olmaz ama olanlar hep şunu der: “Cilt rengim eşitlendi, ama sanki bir ton da açıldı.” Kısaca: evet, lazer ışığı melanini etkiler ve bu etki doğru uygulanırsa mucize gibidir. Kalıcı olması senin elinde 🌸

Geri