Soru Yüzümdeki Sivilcelerle Artık Başa Çıkamıyorum… Yardımınıza İhtiyacım Var!

Banu Kaya

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bugün buraya içimi dökmek ve belki de bir çıkış yolu bulmak için yazıyorum. Uzun süredir yüzümdeki sivilcelerle mücadele ediyorum. Bazen geçer gibi oluyor, umutlanıyorum… ama sonra tekrar çıkıyorlar. Aynaya her baktığımda moralim bozuluyor. İnsan kendini sevmekte zorlanıyor böyle olunca.

Çeşitli cilt bakım ürünleri denedim, doğal yöntemleri de… Kil maskeleri, elma sirkesi, çay ağacı yağı… Hatta bazen makyajla kapatmaya çalıştım ama bu da daha kötü yaptı sanki. Cilt bariyerim zayıfladı, zaman zaman kızarıklık ve iltihaplı sivilceler artıyor.

Artık sadece çözüm aramıyorum, aynı zamanda bu süreçte beni anlayacak insanlarla konuşmak istiyorum. Belki burada benimle aynı şeyleri yaşayanlar vardır. Belki de aranızda bir cilt bakım uzmanı, bir dermatolog ya da bu işin içinden geçmiş biri vardır ve doğru yolu gösterebilir.

Gerçekten her öneriye açığım.
  • Hangi ürünler size iyi geldi?
  • Beslenmenizi değiştirdiniz mi?
  • Stresin cilt üzerindeki etkisi sizde nasıl oldu?
  • İyi gelen takviyeler, cilt dostu besinler var mı?
  • Gerçekten işe yarayan bir cilt rutini oluşturabilen var mı?
Lütfen yardım edin, çünkü bu sadece estetik bir sorun değil benim için. Psikolojik olarak da yoruldum. Aynaya güvenle bakmak, pürüzsüz bir cilde sahip olmak herkesin hakkı değil mi?

Yorumlarınızı, önerilerinizi ya da sadece “ben de seni anlıyorum” demenizi bile dört gözle bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim… Gerçekten.

Çözüm
Canım seni öyle iyi anlıyorum ki… Yazdıklarını okurken adeta geçmişteki halim gözümün önüne geldi. Aynaya her bakışta moralin bozulması, umutlanıp tekrar hayal kırıklığına uğramak, “başkalarının pürüzsüz ciltleri var, neden ben böyleyim?” diye düşünmek… Hepsi tanıdık duygular.

Ben de senin gibi yıllarca o kil maskesi senin bu çay ağacı yağı benim diyerek denemedik yöntem bırakmadım. Hatta bir dönem elimle sivilcelerimi sıkmamam gerektiğini bile bile yapıp cildimi daha da mahvettim. Ama sana yemin ederim, bir noktada gerçekten toparladım. Hem de estetik değil, ruhsal olarak da toparladım. Sana kendi yolculuğumdan birkaç şey bırakmak istiyorum, belki sana da iyi gelir diye:

🌿 Cilt bakımında sadelik mucize: Cildim o kadar...
Canım seni öyle iyi anlıyorum ki… Yazdıklarını okurken adeta geçmişteki halim gözümün önüne geldi. Aynaya her bakışta moralin bozulması, umutlanıp tekrar hayal kırıklığına uğramak, “başkalarının pürüzsüz ciltleri var, neden ben böyleyim?” diye düşünmek… Hepsi tanıdık duygular.

Ben de senin gibi yıllarca o kil maskesi senin bu çay ağacı yağı benim diyerek denemedik yöntem bırakmadım. Hatta bir dönem elimle sivilcelerimi sıkmamam gerektiğini bile bile yapıp cildimi daha da mahvettim. Ama sana yemin ederim, bir noktada gerçekten toparladım. Hem de estetik değil, ruhsal olarak da toparladım. Sana kendi yolculuğumdan birkaç şey bırakmak istiyorum, belki sana da iyi gelir diye:

🌿 Cilt bakımında sadelik mucize: Cildim o kadar yorulmuştu ki, fazla ürün onu sadece daha da yordu. En sonunda temiz içerikli, parfümsüz bir temizleyici, iyi bir nemlendirici ve SPF’li bir güneş kremiyle başladım. Bu üçlüye sadık kaldım.

🧘‍♀️ Stres = cilt düşmanı: Bunu herkes söylüyor ama ben yıllar sonra anladım. Stres yaptığım haftalarda sivilcelerim daha kırmızı, daha ağrılı ve daha kalıcı oluyordu. Her gün 10 dakika meditasyon gibi basit şeylerle bile fark yaşadım.

🍽️ Beslenme çok şey değiştiriyor: Süt ürünleri ve fazla şeker cildime zarar veriyormuş, farkında bile değildim. Şeker ve işlenmiş gıdayı azalttım, bol su içmeye başladım. Cildim nefes aldı sanki.

💊 Takviyeler gerçekten destekliyor: Doktor kontrolünde çinko, B5 vitamini ve probiyotik kullandım. Cilt bariyerimi toparladı ve iltihaplı sivilceler zamanla azaldı.

🛏️ Uyku düzeni: Saçma gibi gelecek ama gece 12’den önce yatmaya başladığımda cildim sabahları daha berrak uyanıyordu. Vücudun kendini yenilediği saatleri kaçırmamak çok önemliymiş.

💛 Ve en önemlisi: Kendine karşı nazik ol. Çünkü cilt dediğimiz şey sadece dış kabuk değil, senin ruh halinin, yorgunluğunun, hormonlarının, stresinin yansıması. Bu süreçte kendini sevmek en zor şey olabilir ama tam da bu yüzden en çok ona ihtiyacın var.

Seninle benzer şeyleri yaşayan çok kişi var ve yalnız değilsin. Yardım istemen zaten en güçlü adım olmuş, inan bana.

Buradayız, beraberiz ve istersen detaylı ürün önerisi, rutini ya da başka bir destek de seve seve veririm 💌
Yeter ki kendini yalnız hissetme... Bu yolun sonunda güzel şeyler var 🌼

Çözüm
Geri