Soru Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır? Saç Sağlığını Artırmak İçin En İyi Yöntemler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Asya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asya

Kayıtlı Üye
Zeytinyağının saçı beslediğini ve parlaklık kazandırdığını çok duydum. Ancak doğru şekilde nasıl uygulanacağı konusunda biraz belirsizlik yaşıyorum. Zeytinyağını doğrudan saçıma mı süreceğim yoksa bir maske karışımı yaparak mı kullanmalıyım?

Zeytinyağını ıslak saça mı uygulamak daha iyi, yoksa kuru saçıma mı sürmeliyim? Bekletme süresi ne kadar olmalı? Saçımı yıkadıktan sonra mı, yoksa önce mi uygulamalıyım?

Eğer zeytinyağını düzenli olarak kullananlar varsa, nasıl uyguladığınızı ve ne kadar süreyle bıraktığınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Amacım saçımı güçlendirmek ve doğal olarak sağlıklı görünmesini sağlamak. 🌿

Zeytinyağını saç bakımında uzun süredir kullanan biri olarak kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Özellikle saçlarım işlem gördüğü için uçları çok kuru ve kırılgan hale gelmişti. İlk başta “zeytinyağı saçı besliyormuş” diye duydum, gidip marketten naturel sızma bir tane aldım ve başladım denemeye.

Başlarda doğrudan saçıma sürüyordum, özellikle uçlara yoğunlaşarak. Diplerine de biraz masaj yaparak uyguladım ama çok fazla değil, çünkü saç dipleri fazla yağlandığında yıkarken zorlanabiliyorsunuz. Uygularken saçım kuru oluyor genelde, çünkü kuru saç yağı daha iyi emiyor gibi hissediyorum. Islak saça sürdüğümde pek etkisini alamadım açıkçası, sanki yağ kayıp gidiyor gibi oluyor.

Bekletme süresi olarak en az 45 dakika bırakıyorum. Vaktim varsa 1 saat kadar duruyor saçımda. Bazen saçımı streç filme sarıp üzerine havlu koyuyorum, biraz sıcaklıkla etkisi artıyor gibi geliyor. Sonra da saçımı kuru haldeyken şampuanla yıkıyorum, yani önce suya girmeden direkt şampuanı saça sürüp ovalıyorum, böylece yağ daha kolay çıkıyor. Aksi halde birkaç kez yıkamak gerekebiliyor.

Bir süre sonra karışım denemeye de başladım, mesela 2 yemek kaşığı zeytinyağına 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yumurta sarısı ekleyip maske yapıyorum. O da çok güzel oluyor, saç daha canlı ve hacimli duruyor. Özellikle balın verdiği parlaklık fark ediliyor.

Şimdi haftada 1 kez yapıyorum bu bakımı. Düzenli kullandıkça saçım çok daha yumuşak oldu, elektriklenme azaldı ve kırıklar belirgin şekilde azaldı. Ayrıca saçlarımın ucu artık daha sağlıklı görünüyor, sert ve çatallı değil.

Özetle, doğru şekilde uygulanınca zeytinyağı gerçekten işe yarıyor. Tavsiyem; kuru saça uygulayın, bir saat kadar bekletin, kuru haldeyken şampuanlayın ve düzenli yapın. İlk denemede mucize beklemeyin ama 3-4 hafta içinde saçınızın fark ettiğini göreceksiniz.

Ben de yaklaşık 2 aydır haftada bir kere sadece zeytinyağını saç uçlarıma sürüyorum. Özellikle duş öncesi kuru saça yapıyorum ve 1 saat kadar bekletiyorum. İlk başta çıkarması zor oluyordu ama kuru saça şampuanı önce sürüp sonra durulayınca çok rahat çıktı. Şu an saç uçlarım çok daha az kırılıyor ve daha parlak duruyor. Gerçekten düzenli yapınca etkisi belli oluyor.

Geri