2025’te Trend Olan Doğal Saç Renkleri Hangileri? Yaptıranlardan Fikir Almak İstiyorum

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,
Yeni bir yıla girerken saç rengimi de değiştirmek istiyorum ama son dönemde hangi renkler daha trend, hangileri eskidi pek hakim değilim. Aşırı iddialı bir renk istemiyorum. Daha çok doğal ama ışığı yakalayan, bakıldığında “bu senin doğal saç rengin mi?” diye sordurtacak tonlar ilgimi çekiyor. Özellikle 2025 yılı itibariyle Instagram ve Pinterest'te çok fazla öneri var ama kafam karıştı.

Bazı kuaför sayfalarında “latte kahve”, “sıcak bej”, “buzlu kumral” gibi tonlar görüyorum. Ama hangisi günlük kullanımda daha pratik olur? Hangisi yüze daha fazla aydınlık katar ya da daha az bakım gerektirir? Bir de özellikle beyaz tenlilere mi yakışıyor, yoksa buğday tenliler de rahatlıkla kullanabilir mi?

Bu sene saç rengi değiştiren ya da trend tonlardan birini yaptıran varsa, memnun kaldığı rengi ve nedenini paylaşırsanız çok sevinirim. Kararsızım ama değişim de istiyorum :)

Ben bu yıl şubat ayında saçımı yenilemek için kuaföre gittiğimde, bana “latte kahve” tonunu önerdi. İlk başta biraz kararsız kaldım çünkü çok şey duymamıştım ama sonra uygulandıktan sonra fark ettim ki bu ton hem çok doğal duruyor hem de ışıkta yansıması inanılmaz zarif. Ne çok sıcak ne de çok küllü. Özellikle buğday tenlilerde çok dengeli bir hava yaratıyor.

2025’te çok fazla yapay ve çarpıcı renk yok gibi. Daha çok “az makyajla bile güzel görünme” havası var. Latte, yumuşak bej kahve, kumlu karamel gibi tonlar şu an Instagram’da da bolca karşımıza çıkıyor. Eğer doğallık istiyorsan bu tonlar tam sana göre.

Oyla 0
Geçtiğimiz ay "buzlu kumral" yaptırdım ve hayatımda ilk kez saç rengim için bu kadar iltifat aldım. 2025’in trendleri arasında bu ton bayağı öne çıkıyor. Özellikle hem şehirli duruyor hem de çok temiz bir yüz ifadesi veriyor. Renk ne küllü kadar soğuk ne de karamel kadar sıcak. Sanki aradaki boşluğu dolduruyor.

Kuaförüm “bu sene keskin geçişler değil, yüzü nötrleştiren doğal tonlar revaçta” dedi. Açık tonlu tenler için bej sarı da güzel duruyor. Ama dikkat: ten rengine göre uyarlamak şart. Bu yılın modasında doğallık var ama kişisel uyum daha önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt