30 Yaş Sonrası Erkeklerde Kırışıklık Önlemek İçin Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Fatih Canatar

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar selam,
Yaş 31 oldu ve artık aynaya baktığımda ufak ufak çizgiler görmeye başladım. Özellikle göz çevremde ve alın bölgemde ince kırışıklıklar var. Açıkçası daha önce hiç cilt bakımıyla ilgilenmedim, sadece yüzümü sabunla yıkıyordum. Ama görüyorum ki 30’dan sonra işler değişiyor. 😅

Araştırma yaparken bir sürü ürün karşıma çıktı: nemlendirici, güneş kremi, retinol serum, göz kremi… Derken kafam karıştı. Erkekler için bu yaşlardan sonra kırışıklık önlemede hangi ürünler gerçekten gerekli? Yani her gün onlarca ürün sürmek istemiyorum, basit ama etkili bir rutin yeter.

Bir de erkek cildi biraz daha yağlı ve kalın olduğu için sanırım ürün seçimi farklı olabiliyor. İnternette hep kadınlara yönelik tavsiyeler var ama biz erkekler için net bir liste bulmak zor. Özellikle sabah işe giderken hızlı uygulanabilecek ürünler lazım.

Sizce 30 yaş sonrası erkekler için olmazsa olmaz ürünler hangileri? Deneyimlerinizi tarafımla paylaşırsanız çok işime yarar. 🙏

Benim rutinim çok basit: temizleyici + nemlendirici + güneş kremi. Bu üçlü zaten kırışıklıkların çoğunu önlüyor. Özellikle güneş kremi çok fark ediyor. Fazla uğraşmaya gerek yok, düzenli ol yeter.

Oyla 0
Ben 30’dan sonra göz çevrem için ayrı krem kullanmaya başladım. Göz altı çizgilerinde en etkili şeylerden biri bu. Ayrıca hyaluronik asitli nemlendirici cildi dolgunlaştırıyor, kırışıklıklar daha az görünüyor.

Oyla 0
Doğal çözümleri seviyorum. Haftada 2 kez aloe vera maskesi yapıyorum, çok basit ve etkili. Ayrıca yeşil çay poşetlerini soğutup göz altına koymak bile fark yaratıyor. Basit yöntemler işe yarıyor.

Oyla 0
Ürünlerden çok yaşam tarzı etkili. Bol su içmek, düzenli uyumak, sigaradan uzak durmak cildi inanılmaz genç tutuyor. Ben bunlara dikkat ediyorum, nemlendirici ve güneş kremi ile destekliyorum. Bu kombinasyon gayet yeterli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt