Yaş 36 ve Üst Dudağım Resmen Kayboldu! Dolgu ile Gençlik Geri Geldi mi?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Eskiden dudağımın üst kısmı daha belirgindi, gülümseyince hafif kıvrılırdı. Ama son 2-3 yıldır özellikle sabahları aynaya baktığımda dudağımın kontürü neredeyse görünmez olmuştu. Yaş 36 oldu, metabolizma yavaşlıyor, hyalüronik asit azalıyor derken yüz ifadem sanki solmuş gibiydi.

Bu yüzden estetikten önce biraz tıbbi araştırma yaptım. Öğrendim ki yaşla birlikte dudakta hacim kaybı ve kontür silinmesi çok normalmiş. Dolayısıyla küçük dokunuşlarla bu süreci yavaşlatmak mümkünmüş. Doktorumla görüştük ve çok minik bir uygulama ile sadece üst kontür çizgisi geri kazandırıldı.

Gerçekten 10 yıl önceki halim gibi hissediyorum ama aklıma takılan bir şey var: Yaş ilerledikçe bu uygulamaları daha sık yapmak mı gerekecek?

👉 35 yaş sonrası yapılan dudak dolguları yaşlanmayı yavaşlatır mı, yoksa sadece geçici bir maskeleme etkisi mi yaratır?

Selam! Ben dermatoloğum ve seni çok iyi anlıyorum. Yaş aldıkça cilt altı dokular hacim kaybediyor, özellikle dudak kontürü siliniyor. Bu durum sadece estetik değil, cilt biyolojisi ile de ilgili.

Dudak dolgusu burada geçici bir çözüm değil, aynı zamanda kolajen uyarımı da sağlıyor. Yani doğru ürün ve aralıklarla yapıldığında, yaşlanma sürecini gerçekten yavaşlatıyor. Tabii ki yaşlanmayı tamamen durdurmaz ama daha genç bir formu korumanı sağlar.

Sana önerim: 6 ayda bir minik dokunuşlar yap, asla “daha dolgun olsun” baskısına girme. Doğal olan her zaman daha kalıcıdır.

Oyla 0
36 yaşındayım ve ben de bu "üst dudak yok oluyor" hissini çok yaşadım. Sanki dudakla burun arasındaki mesafe uzamış gibiydi. Minik bir dolgu yaptırdım sadece kontürü toparlamak için. Hiç hacim verilmedi ama o kadar fark etti ki…

İlginç olan şu: İnsanlar ne olduğunu anlamıyor ama sürekli “çok dinç görünüyorsun” diyorlar. Bence bu en güzel etki. Ama evet, yaş ilerledikçe dolgunun ömrü biraz daha kısa oluyor. Ben 4 ayda bir minik rötuş yapıyorum.

Yaşla birlikte hacim değil, çizgi netliği kaybolduğu için hedefi doğru belirlemek gerekiyor. Yoksa “ördek dudak” kaçınılmaz oluyor.

Oyla 0
Selam! Ben dermatoloğum ve seni çok iyi anlıyorum. Yaş aldıkça cilt altı dokular hacim kaybediyor, özellikle dudak kontürü siliniyor. Bu durum sadece estetik değil, cilt biyolojisi ile de ilgili.

Dudak dolgusu burada geçici bir çözüm değil, aynı zamanda kolajen uyarımı da sağlıyor. Yani doğru ürün ve aralıklarla yapıldığında, yaşlanma sürecini gerçekten yavaşlatıyor. Tabii ki yaşlanmayı tamamen durdurmaz ama daha genç bir formu korumanı sağlar.

Sana önerim: 6 ayda bir minik dokunuşlar yap, asla “daha dolgun olsun” baskısına girme. Doğal olan her zaman daha kalıcıdır.
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Yazdıklarınız benim için gerçekten çok değerliydi, söylediklerinizi dikkatle okudum. Umarım forumda sizin gibi insanların sayısı artar.

Oyla 0
Geri
Üst Alt