Açık Kahve mi, Küllü Kumral mı Daha Az Bakım İstiyor? Kararsızım

Tuğçe

Kayıtlı Üye
Selam herkese,
Saç rengimi yenilemeyi düşünüyorum ama bakımına çok vakit ayıramayacağımı bildiğim için önceliğim, az bakım isteyen bir renk seçmek. Şu anki saç rengim koyu kumral, doğal rengim yani. Arada sırada boya yaptırıyorum ama hem saçım çabuk uzuyor hem de sürekli dip boya yaptırmak zorunda kalınca sıkılıyorum.

İki ton arasında kaldım: Açık kahve mi yoksa küllü kumral mı daha az bakım istiyor? Açık kahveyi daha sıcak buluyorum ama küllü kumralın o mat ve sofistike duruşu da ilgimi çekiyor. Fakat bazı arkadaşlar küllü tonların çabuk aktığını ve sürekli mor şampuan gibi şeylerle desteklenmesi gerektiğini söylüyor. Açık kahve ise daha klasik ve her kuaförde rahat tutturuluyor diyenler de var.

Bu renkleri deneyenlerden özellikle bakım açısından kıyas yapabilecek olan var mı? Dipler uzadığında hangisi daha az fark ediliyor, hangisi daha geç soluyor? Günlük yaşamda boya yükü az olan rengi arıyorum. Gerçekten kullanım kolaylığı olan tonları yazarsanız çok mutlu olurum.

İkisini de denemiş biri olarak açık kahve kesinlikle daha az bakım istiyor. Küllü kumralda tonu korumak için sürekli mor şampuan kullanmak zorunda kaldım. Hele açık tenliysen ve saçın ince telliyse, küllü tonlar çok hızlı soluyor. Açık kahvede ise öyle bir sıkıntı yaşamadım, hem doğal durdu hem de uzadığında dip çıkışı rahatsız etmedi.

Bence eğer pratiklik arıyorsan açık kahve ilk tercih olabilir. Ama küllü tonun havası da bir başka tabii, biraz bakım isteyen ama estetik bir tercih.

Oyla 0
Küllü kumralın duruşunu çok seviyorum ama gerçekten çok çabuk akıyor. Yıkama sıklığını biraz artırsan hemen sararmaya başlıyor. Açık kahve ise daha dayanıklı, özellikle doğal kahve tonuna yakınsa uzun süre dayanıyor. Ben saçlarımı haftada 3 kere yıkadığım için küllü ton beni zorladı açıkçası.

Ayrıca küllü tonlar biraz dikkat istiyor; güneşte bile farklı görünebiliyor. Eğer sade ve az bakım istiyorsan açık kahveyle başla derim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt