Açık Tenlilere Uygun Saç Renkleri Hangileri?

Sevda Ardahanlı

Kayıtlı Üye
Benim ten rengim oldukça açık, özellikle kışın daha da beyaz görünüyorum. Saç rengimi değiştirmek istiyorum ama en büyük sorum şu: Açık tenlilere hangi saç renkleri yakışıyor?

Şimdiye kadar hep açık kahve ve sarı tonlarını denedim. Sarı saç bazen çok güzel oluyor ama yanlış ton seçtiğimde cildimi daha da soluk gösteriyor. Kahverengilerde ise yüzüm sert çıkıyor gibi hissediyorum. Özellikle küllü sarılar ve küllü kahveler konusunda çok kararsızım.

Bazı arkadaşlarım “Açık tenliysen platin sarı çok yakışır” diyor, bazıları ise “çok açık renk yüzünü soluk yapar, biraz sıcak tonlara git” diye öneriyor. İnternette baktığımda açık tenlilere genelde küllü tonlar, karamel ve altın ışıltılar öneriliyor. Ama işte gerçek hayatta nasıl duracağını kestirmek çok zor.

Bir de göz rengi işin içine giriyor bence. Açık tenli ve mavi gözlüysen farklı, açık tenli ve kahverengi gözlüysen farklı renkler yakışabiliyor. Benim gözlerim yeşil, o yüzden hangi rengin daha çok yakışacağını merak ediyorum.

Sizce açık tenliler için en uygun saç renkleri hangileri? Deneyimlerinizden paylaşır mısınız?

Ben de çok açık tenliyim. Küllü sarı bana hiç gitmedi, yüzümü solgun yaptı. Karamel tonları çok daha iyi durdu.

Oyla 0
Açık ten ve yeşil gözlülere en çok bakır ve kızıl tonlar yakışıyor bence. Ben denedim, yüzüm çok canlı göründü.

Oyla 0
Açık tenliyim, çikolata kahve boyadım. Hem çok doğal duruyor hem de yüzüm daha sıcak görünüyor. Tavsiye ederim.

Oyla 0
Ben küllü kahve kullandım, çok beğendim. Açık tenliysen ve soluk görünmek istemiyorsan mutlaka hafif ışıltılı tonlar seç.

Oyla 0
Geri
Üst Alt