Acnegen İlacı Kullanırken Saç Boyamak Güvenli mi?

Sevilay

Kayıtlı Üye
Acnegen kullanmaya başladığımdan beri saçlarımın yapısı tamamen değişti. Eskiden daha dayanıklı olan saç tellerim şimdi çok daha hassas. Boya yaptırmayı düşünüyordum ama son anda vazgeçtim, çünkü saç diplerim gergin, teller kuru ve mat. Kuaförüm “şu anki saç yapısına boya zarar verir” dedi. Doktorum da aynı şeyi söyledi: ilaç saç derisini incelttiği ve yağ üretimini azalttığı için boya tahriş yapabilir.

Ama beklemek de kolay değil; özellikle beyazlar belirince sabır taş gibi çatlıyor. Bazı arkadaşlarım “amonyaksız boya dene” dedi, bazıları “kesinlikle dokunma” diye uyardı. Herkesin deneyimi farklı ama ben yine de emin olamadım. Saçıma zarar vermeden hafif bir renk yenileme yapmanın bir yolu var mı acaba?

Sizce Acnegen kullanırken saç boyamak gerçekten riskli mi, yoksa doğru ürün seçilirse yapılabilir mi?

Ben tedavi sırasında saçımı boyadım ama amonyaksız ürün kullandım. Renk güzel tuttu ama saçlar biraz yıprandı. O yüzden bence mecbur kalmadıkça beklemek daha iyi. Tedavi bitiminden 2 ay sonra yapmak en güvenlisi.

Acnegen döneminde saç derisi çok hassaslaşıyor, boya sonrasında yanma bile olabilir. Ben geçici renkli bakım kremi kullandım, hem zarar vermedi hem de parlaklık kazandırdı. Tavsiye ederim.

Ben 5. ayda dayanamadım, saçımı boyattım ama ciddi kırılma oldu. Doktorum “deri incelmişken kimyasallar daha fazla nüfuz eder” dedi. O yüzden tedavi bitmeden boyamamak en doğrusu.

Çözüm
Ben doğal yöntemlerle idare ettim. Kına ve bitkisel boya denedim, zarar vermedi. Hafif ton açılmaları için papatya suyu bile kullanabilirsin. En azından süreç bitene kadar saçın rahat eder.

Kuaförüm “ilacı kullandığın sürece boya tutmaz, boşa yıpratırsın” dedi. Ben de bekledim. Tedavi bitince saçım eski haline döndü, o zaman yaptırdım. Şu an parlak ve sağlıklı. Beklemek kesinlikle değer.

Geri
Üst Alt