Acnegen Kullananlar İçin Haftalık Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Samyeli

Kayıtlı Üye
Acnegen kullanmaya başlayalı beş ay oldu ve artık cildim kadar saçlarımı da düşünmek zorundayım. Saç derim kurudu, uçlarım kırılmaya başladı, hatta bazen saçımı tararken elektriklenmeden duramıyor. Önceden her gün yıkardım ama artık bunun fazla geldiğini hissediyorum. Cildim gibi saç derimin de dinlenmeye ihtiyacı var sanırım.

Haftada kaç kez yıkamak doğru bilmiyorum. İki günde bir yıkayınca yağlanmıyor ama kuruluk artıyor. Sülfatsız şampuan kullanıyorum ama o da yeterli nemi sağlamıyor gibi. Maskeleri denedim, bazıları ağır geldi, bazıları ise etkisiz kaldı. Saçlarım sanki her şeye temkinli yaklaşıyor şu dönemde.

Gerçekten kararsız kaldım: Acnegen sürecinde haftalık saç bakımı nasıl planlanmalı? Yıkama sıklığı, yağ kullanımı, maskeler… Hepsi farklı söylüyor. Bu dönemde saçı yormadan bakım yapmanın doğru yolu ne?

Çözüm
Benim de saçım Acnegen sürecinde çok kurudu ama sonunda işe yarayan bir düzen buldum. Haftada 2 kez sülfatsız şampuan ile yıkıyorum, birinde nem maskesi ekliyorum. Her yıkamadan sonra saç uçlarına az miktarda badem yağı sürüyorum, deriye değdirmeden. Haftada 1 gün saçımı hiç toplamıyorum, hava alıyor. Bu rutinle kuruluk azaldı, saçım yumuşadı.
Benim de saçım Acnegen sürecinde çok kurudu ama sonunda işe yarayan bir düzen buldum. Haftada 2 kez sülfatsız şampuan ile yıkıyorum, birinde nem maskesi ekliyorum. Her yıkamadan sonra saç uçlarına az miktarda badem yağı sürüyorum, deriye değdirmeden. Haftada 1 gün saçımı hiç toplamıyorum, hava alıyor. Bu rutinle kuruluk azaldı, saçım yumuşadı.

Çözüm
Ben haftada 3 kez yıkıyorum, aralarda kuru şampuan kullanıyorum. Her duş sonrası aloe vera jeli uyguluyorum, hem nem veriyor hem kaşıntıyı azaltıyor. Bu şekilde dengeyi buldum diyebilirim.

Kız kardeşim de bu tedavideydi. O, her yıkamadan sonra argan yağı sürüyordu, ama sadece uçlara. Deriye sürünce ağır geliyor. Düzenli yaptığında saç uçları canlandı.

Ben haftalık rutini sade tuttum: 2 yıkama, 1 maske, 1 durulanmayan krem. Fazla ürün karıştırınca saç daha çok yoruluyor. Az ama düzenli bakım en doğrusu.

Hindistan cevizi yağıyla haftada bir bakım yapıyorum. Ilık havluyla 20 dakika bekletiyorum, sonra sülfatsız şampuanla arındırıyorum. Gerçekten fark ettiriyor, saç telleri esnekleşti.

Geri
Üst Alt