Akneli Ciltte İz Bırakmadan Tedavi Mümkün Mü?

Ay Işığı

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Ergenlik döneminden beri akne problemi yaşıyorum. Özellikle iltihaplı sivilcelerim geçtiğinde cildimde iz kalması beni çok rahatsız ediyor. Bazı günler aktif sivilcelerle uğraşırken, diğer yandan eski sivilcelerin bıraktığı çukurlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Çeşitli kremler, antibiyotik tedavileri, hatta roaccutane gibi ağır ilaçlar denedim. Kısa süreli iyileşmeler yaşasam da izler tamamen yok olmadı.

Araştırmalarımda öğrendim ki aktif akneler varken iz tedavisi yapılmıyor, önce aknelerin durması bekleniyor. İzlerin derinliğine ve tipine göre lazer, altın iğne, dermaroller, PRP gibi farklı yöntemler uygulanabiliyor. Ama esas mesele iz bırakmadan sivilcelerin iyileşmesini sağlamak. Bunun için de iltihaplı sivilcelere erken müdahale etmek, cildi sürekli nemli tutmak ve asla sıkmamak gerektiğini biliyorum.

Benim asıl aradığım şey, tedavi sürecinde hem mevcut sivilceleri kontrol altına alacak hem de cildimde iz bırakmayacak bir yöntem. Bu süreci yaşayanların tecrübeleri bence en değerli bilgi kaynağı.

Sizce akne tedavisinde iz bırakmadan iyileşmek gerçekten mümkün mü?

Benim cildim de çok akneye meyilliydi ve her çıkan sivilce iz bırakıyordu. Dermatoloğumla görüşüp 6 aylık roaccutane tedavisine başladım. İlk 2 ay cildim çok kurudu ama 4. aydan itibaren sivilceler tamamen durdu. Tedavi bitince iz tedavisine geçtik ve 3 seans altın iğne yaptırdım. İzler %70 oranında azaldı, yeni sivilce çıkmadığı için de yenileri oluşmadı. En önemli şey erken tedaviye başlamak ve iltihaplı sivilceyi asla sıkmamak.

Oyla 0
Bende aktif sivilcelerim varken iz oluşmaması için doktorumla birlikte düzenli takip yaptık. Aylık kontrollerde çıkan sivilcelere lokal ilaç uyguladık, böylece iltihap derine inmeden söndü. Güneş kremi kullanmak da çok önemli, çünkü güneş yeni lekelerin koyulaşmasına neden olabiliyor. Tedavi sonrası 4 seans dermaroller yaptırdım, hem cilt yenilendi hem de izler belirgin şekilde azaldı. Şu an sadece hafif izlerim kaldı ve kapatıcıya bile gerek duymuyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt