Ciltte Pul Pul Dökülme Neden Olur?

Handan

Kayıtlı Üye
Son birkaç haftadır özellikle burun kenarlarımda, kaş aramda ve çene bölgemde pul pul dökülme yaşıyorum. Nemlendirici sürdüğüm an biraz toparlanıyor gibi ama gün içinde tekrar soyulmuş gibi bir görüntü oluşuyor. Makyaj yaptığımda ise fondöten o kuru alanlara doluyor ve daha da belirgin hale geliyor. Açıkçası hem görüntü hem de his olarak çok rahatsız edici.

İlk başta basit bir kuruluk sandım ama düzenli nemlendirmeme rağmen tam olarak düzelmedi. Son dönemde asitli tonik kullanmaya başlamıştım, haftada 3-4 kez uyguluyordum. Acaba cildimi fazla mı soydum diye düşünmeye başladım. Bir yandan da havalar soğudu, kaloriferli ortamda daha fazla vakit geçiriyorum. Mevsimsel olabilir mi emin değilim.

Bazı bölgelerde hafif kızarıklık da var. Bu yüzden aklıma seboreik dermatit ya da hafif egzama ihtimali de geliyor. Ama tam olarak nasıl ayırt edilir bilmiyorum. Sadece kuruluksa çözümü farklı, dermatolojik bir durumsa farklı olacak diye düşünüyorum.

Ciltte özellikle burun kenarı ve kaş arası bölgede oluşan pul pul dökülmenin nedeni nedir ve nasıl geçer?

Benim burun kenarlarımda aynı şekilde dökülme vardı ve seboreik dermatit çıktı. Normal nemlendirici yeterli gelmiyordu. Dermatolog özel bir krem verdi, 1-2 haftada ciddi toparlama oldu. Eğer kızarıklık eşlik ediyorsa sadece kuruluk olmayabilir.

Oyla 0
Bende tamamen fazla asit kullanımı kaynaklıydı. Cilt bariyerim zayıflamış. Tüm aktifleri kestim, sadece nazik temizleyici ve yoğun nemlendirici kullandım. Yaklaşık 3 haftada düzelme başladı. Bazen cildi fazla zorlamak bu şekilde tepki verdiriyor.

Oyla 0
Kışın kaloriferli ortam cildi çok kurutuyor. Ben odaya nemlendirici cihaz koyduktan sonra fark gördüm. Ayrıca nemlendiriciyi hafif nemli cilde sürmek daha etkili oluyor.

Oyla 0
Eğer kaşıntı ve hafif yanma da varsa egzama olabilir. Benimki öyleydi. Özellikle stres dönemlerinde artıyordu. Sadece kozmetik ürünle geçmedi, medikal krem gerekti.

Oyla 0
Fondöten seçimi bile etkiliyor. Mat ve kurutucu ürünler dökülmeyi daha belirgin gösteriyor. Ben daha nemli bitişli ürünlere geçince görüntü biraz daha toparlandı ama asıl çözüm cilt bariyerini düzeltmek oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt