Makyaj Ürünlerinin Ciltte Oturmaması Ürünle mi İlgili?

Fatma Öztürk

Kayıtlı Üye
Makyaj yaptıktan sonra aynaya baktığımda bazen ürünlerin cildimle bütünleşmediğini çok net hissediyorum. Fondöten sanki cildin üstünde duruyor, kapatıcı ayrı bir katman gibi görünüyor. En sinir bozucu olan da aynı ürünleri bazı günler sorunsuz kullanırken bazı günler asla oturmaması. Bu yüzden “acaba sorun üründe mi” sorusu sürekli aklımda.

Başta hep ürünü suçladım. Başka fondötenler, başka bazlar denedim ama sorun tamamen ortadan kalkmadı. Sonra cilt durumunun ne kadar değişken olduğunu fark ettim. Uykusuz olduğumda, stresliyken ya da cildim susuz kaldığında makyaj çok daha kötü duruyor. Ama yine de aynı üründen bu kadar farklı sonuç almak kafamı karıştırıyor.

Bir de uygulama sırası meselesi var. Bazen aceleyle ürünleri üst üste sürüyorum, bazen aralarında bekliyorum. Beklediğim günlerde sonuç daha iyi oluyor gibi. Yani sorun tek bir noktada değil gibi hissediyorum ama asıl baskın faktör ne, emin değilim.

Makyaj ürünlerinin ciltte oturmaması genellikle üründen mi kaynaklanıyor yoksa başka faktörler mi daha etkili?

Bence çoğu zaman sorun üründe değil, cildin o günkü durumunda. Aynı ürünü nemli ve dinlenmiş ciltte kullandığımda çok iyi duruyor, susuz ciltte ise asla oturmuyor. Bu farkı fark edince ürünü suçlamayı bıraktım.

Oyla 0
Uygulama sırası ve bekleme süresi çok etkili. Nemlendiriciden hemen sonra fondöten sürünce ürün kayıyor. Birkaç dakika bekleyince cilt ürünü daha iyi kabul ediyor.

Oyla 0
Baz ve fondöten uyumsuzluğu da büyük etken. İçerik olarak birbirine uymayan ürünler ciltte ayrışıyor. Ben bu uyuma dikkat edince sorun ciddi azaldı.

Oyla 0
Cilt bakımı eksikse en iyi fondöten bile kötü duruyor. Ölü deri ve susuzluk makyajın oturmamasına sebep oluyor. Önce cildi hazırlamak şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt