Makyaj Bazı Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Nuket Yakar

Kayıtlı Üye
Bir süredir makyaj bazı konusu kafamı kurcalıyor. Makyaj videolarında ya da sosyal medyada çok önerildiğini görüyorum ama gerçekten gerekli mi emin olamadım. Daha önce birkaç kez denedim ama açıkçası çok büyük bir fark hissedemedim. Belki de doğru ürünü kullanmadım ya da nasıl uygulanması gerektiğini tam bilmiyorum.

Genelde fondöten kullanıyorum ama gün içinde özellikle T bölgemde makyajım biraz bozulabiliyor. Bazı kişiler makyaj bazının hem gözenekleri daha az belli ettiğini hem de makyajın daha uzun süre kalmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Ama bazı arkadaşlarım da hiç gerek olmadığını, iyi bir fondötenle zaten makyajın güzel durduğunu söylüyor.

Cildim karma olduğu için özellikle burun ve yanak bölgemde gözenekler biraz belirgin olabiliyor. Eğer makyaj bazı gerçekten makyajın daha pürüzsüz durmasını sağlıyorsa denemek isterim. Ama sadece ekstra bir ürün mü yoksa gerçekten fark yaratıyor mu tam emin olamadım.

Bu yüzden gerçekten kullananların deneyimini merak ediyorum.

Makyaj bazı gerçekten makyajın daha pürüzsüz ve kalıcı durmasını sağlıyor mu sizce?

Makyaj bazı bazı kişilerde gerçekten fark yaratabiliyor. Özellikle gözenek belirginliği olan kişiler kullandığında fondötenin ciltte daha düzgün durduğunu söyleyenler oluyor. Ama her ciltte aynı etkiyi vermeyebiliyor. Bazı kişilerde ise sadece cildi biraz daha pürüzsüz hissettirdiğini söyleyenler var.

Oyla 0
Karma ciltlerde makyaj bazı kullanan çok kişi var. Özellikle gözenek görünümünü biraz yumuşattığını söyleyenler oluyor. Benefit Porefessional bu konuda sık önerilen ürünlerden biri. Gözenekleri biraz doldurduğunu ve fondötenin daha düzgün durduğunu söyleyen birçok kişi var.

Oyla 0
Bazı kişiler makyaj bazını tüm yüze uygulamak yerine sadece gözeneklerin belirgin olduğu bölgelere sürüyor. Özellikle burun ve yanak çevresinde kullanıldığında daha iyi sonuç aldığını söyleyenler var. Bu şekilde ürün de daha az kullanılmış oluyor.

Oyla 0
Makyaj bazı kadar cilt hazırlığı da önemli oluyor. İyi bir nemlendirici kullanıldığında fondöten zaten daha düzgün durabiliyor. Bazı kişiler bu yüzden makyaj bazına ihtiyaç duymadığını söylüyor. Yani biraz cilt tipine bağlı bir durum diyebiliriz.

Oyla 0
Yağlı ya da karma ciltlerde makyajın gün içinde daha uzun süre dayanmasına yardımcı olduğunu söyleyenler de var. Özellikle L'Oréal Infallible Mattifying Base kullanan kişiler makyajın daha geç bozulduğunu söylüyor. Ama yine de ürünü çok fazla sürmemek daha doğal bir sonuç veriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt