Makyaj Ürünlerinin Ciltte Oturması Neden Zaman Alıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nermin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nermin

Kayıtlı Üye
Makyaj yaptıktan sonra aynaya baktığımda ilk başta sonuçtan pek memnun olmuyorum ama bir süre sonra makyajın daha güzel durduğunu fark ediyorum. Sanki ürünler cilde sonradan oturuyor, daha doğal ve dengeli bir hale geliyor. Bu durum başta beni şaşırtıyordu ama artık neredeyse alıştım.

Özellikle fondöten ve kapatıcıda bu etki çok belirgin. İlk sürdüğümde çizgilere dolmuş gibi dururken, bir süre sonra ciltle bütünleşmiş gibi oluyor. Aynı şey allık ve bronzer için de geçerli. Bu da “makyaj neden zamanla güzelleşiyor” sorusunu aklıma getiriyor.

Belki cildin sıcaklığı ürünleri yumuşatıyor, belki nem dengesi oturuyor. Ama bazen tam tersi de oluyor; zaman geçtikçe makyaj bozulabiliyor. Bu farkın neden oluştuğunu anlamak zor.

Makyaj ürünlerinin ciltte zamanla daha iyi oturmasının sebebi ne olabilir?

Cilt ısısı ürünleri yumuşatıyor. Özellikle krem ve sıvı ürünler ciltle zamanla bütünleşiyor. İlk anda sert duran makyaj bu yüzden daha doğal hale geliyor.

Oyla 0
Nem dengesi de çok etkili. Cilt gün içinde biraz nemlenince fondöten daha pürüzsüz durabiliyor. Ben bunu özellikle kuru günlerde fark ediyorum.

Oyla 0
Uygulama sırasında acele edilince ürünler cilde tam oturmuyor. Biraz zaman geçince ürünler yerini buluyor gibi oluyor.

Oyla 0
Ben baz ve fondöten arasında bekleme süresi bıraktığımda bu oturma süreci daha hızlı oluyor. Sabır gerçekten fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt