Aknetrent Kullanırken Güneş Koruyucu Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Nevin Soydan

Kayıtlı Üye
Aknetrent tedavisinde üçüncü aydayım. Cildim inceldi, hassaslaştı ve en küçük güneş ışığında bile kızarıyor. Doktorum “her gün güneş kremi sür” dedi ama hangi türü kullanmam gerektiğini tam anlayamadım. Bazı kremler çok yağlı, bazılarıysa yüzümü kurutuyor. Özellikle burun ve yanak bölgem hemen kızarıyor.

Zoretanin veya Roaccutane kullanan arkadaşlarım SPF 50 öneriyor, ama her krem aynı değil. Güneş koruması kadar cildin nefes alması da önemli.

Bu süreçte güvenli ve cilt dostu güneş kremi seçimi nasıl yapılmalı sizce?

Çözüm
Aknetrent tedavisi boyunca güneş kremi kesinlikle zorunlu. Cilt inceldiği için UV ışınlarına karşı savunmasız kalıyor. Ben SPF 50 su bazlı krem kullandım, sabah sürdüm, dört saatte bir yeniledim. Yağsız formüller cildi korurken gözenekleri tıkamıyor. Güneşin zararı ilacın etkisini bile olumsuz etkileyebiliyor, bu yüzden koruma en önemli adım.
Aknetrent tedavisi boyunca güneş kremi kesinlikle zorunlu. Cilt inceldiği için UV ışınlarına karşı savunmasız kalıyor. Ben SPF 50 su bazlı krem kullandım, sabah sürdüm, dört saatte bir yeniledim. Yağsız formüller cildi korurken gözenekleri tıkamıyor. Güneşin zararı ilacın etkisini bile olumsuz etkileyebiliyor, bu yüzden koruma en önemli adım.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt