Aknetrent Sonrası Ciltte Kalıcı İz Kalır mı?

Vildane Kurt

Kayıtlı Üye
Aknetrent tedavisini bitireli iki ay oldu. Cildim büyük ölçüde düzeldi ama bazı sivilce izleri hâlâ duruyor. Kızarık değil ama hafif renk farklılıkları ve küçük çukurlar var. “Zamanla geçer” diyorlar ama gerçekten geçiyor mu emin değilim.

Tedavi boyunca güneş koruyucu kullandım, yine de bazı lekeler kalmış gibi. Şimdi cildim hassas, o yüzden ekstra işlem yaptırmaya da çekiniyorum.

Acaba Aknetrent sonrası kalıcı iz kalması normal mi? Yoksa cilt zamanla tamamen yenileniyor mu?

Çözüm
Aknetrent sonrası ciltte kalan izlerin çoğu geçici. Ben de aynı endişeyi yaşadım. Tedavi bitiminden sonra üç ay boyunca güneş kremi ve nemlendiriciye devam ettim, ardından niacinamide içeren serum ekledim. Renk eşitsizlikleri tamamen açıldı. Çukurlar zamanla yumuşuyor, sabırlı olunca cilt eski formuna dönüyor.
Aknetrent sonrası ciltte kalan izlerin çoğu geçici. Ben de aynı endişeyi yaşadım. Tedavi bitiminden sonra üç ay boyunca güneş kremi ve nemlendiriciye devam ettim, ardından niacinamide içeren serum ekledim. Renk eşitsizlikleri tamamen açıldı. Çukurlar zamanla yumuşuyor, sabırlı olunca cilt eski formuna dönüyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt