Altın İğne Cilt Yenileme Gerçekten Mucize Mi? Kaç Seansta Sonuç Veriyor?

Fatma Gündüz

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Cildimde ergenlikten kalma sivilce izleri, geniş gözenekler ve zamanla oluşan hafif sarkmalar var. Ameliyat ya da agresif lazer yöntemlerinden çekindiğim için daha kontrollü, iyileşme süresi kısa olan uygulamaları araştırdım. Bu süreçte altın iğne (fraksiyonel radyofrekans) yöntemi çok dikkatimi çekti.

Bu yöntemde, ince altın kaplama iğneler cilde mikro kanallar açıyor ve aynı anda radyofrekans enerjisi vererek kolajen üretimini tetikliyor. Böylece hem izler azalıyor hem cilt sıkılaşıyor hem de gözenekler küçülüyor. Ancak merak ettiğim birkaç nokta var:
  • Ortalama kaç seansta sonuç belirginleşiyor?
  • İşlem sırasında acı hissi ne düzeyde oluyor?
  • Sonuçlar ne kadar kalıcı?
  • Tüm cilt tiplerine uygun mu?
Sorulara şimdiden cevaplamada bulunacak forum dostlarına teşekkür ederim.

Ben 4 seans altın iğne yaptırdım. İlk seanstan sonra hafif bir canlılık oldu ama esas fark 2. seans sonrası geldi. Sivilce izlerim %60 oranında azaldı, gözeneklerim küçüldü ve cildim daha sıkı hissettiriyor. İşlem sırasında anestezi kremi sürülüyor ama yine de hafif batma hissi oluyor. Seans sonrası 2-3 gün kızarıklık ve hafif kabuklanma oldu. Şu an üzerinden 1 yıl geçti, etkisi hâlâ devam ediyor ama doktorum yılda 1 tekrarlamamı önerdi.

Benim cildimde akne izleri ve elastikiyet kaybı vardı. 3 seans altın iğne uygulaması yaptırdım. 1. seans sonrası bile cildim daha parlak görünmeye başladı. 3. seans sonunda ise yanak bölgem toparlandı, ince kırışıklıklar azaldı. Ancak işlem sonrası 3-4 gün makyaj yapamadım çünkü kızarıklık ve hafif ödem vardı. Kalıcılığı artırmak için cilt bakım rutinime dikkat ettim. Bence lazerden korkanlar için çok iyi bir alternatif.

Geri
Üst Alt