Ameliyatsız Estetik İşlemler Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Rabia Erkan

Kayıtlı Üye
Son dönemde cildime canlılık kazandırmak için ameliyatsız birkaç estetik işlem yaptırdım. Özellikle Focus Ultrason ve dolgu sonrası cildim daha gergin görünüyor ama aynı zamanda biraz hassaslaştı. Uzmanım “bakımına dikkat etmezsen etkisi kısa sürer” dedi. Bu yüzden şimdi en çok merak ettiğim şey, işlem sonrası nasıl bir bakım rutini uygulamam gerektiği.

Bazı kaynaklarda “bir hafta sıcak su, sauna ve peeling yok” diyor, bazılarıysa “nemlendirici ve güneş kremi şart” diyor. Cildin kendini yenileme sürecinde doğru ürünleri kullanmak çok önemliymiş. Özellikle hyaluronik asit ve seramid içeren nemlendiriciler öneriliyor.

Ben de cildimi korumak istiyorum ama yanlış ürünle tahriş etmekten korkuyorum.

Gerçekten ameliyatsız estetik işlemlerden sonra doğru cilt bakımı nasıl olmalı?

Ve bu bakım, işlemin etkisini gerçekten uzatır mı?

Ben dolgu sonrası üç gün boyunca sadece termal su ve nemlendirici kullandım. Güneş kremi de çok önemli. Bu şekilde cildim daha hızlı toparlandı.

Oyla 0
Ben Focus Ultrason yaptırdım, uzmanım su bazlı nemlendirici önerdi. İlk hafta makyaj yapmadım, bu sayede cilt daha canlı kaldı. Etki uzun sürdü.

Oyla 0
Cilt bakımında en önemli şey sabır. Ben her gün düzenli nemlendirdim, bol su içtim. Üç hafta sonra cildim gerçekten çok parlak görünüyordu.

Oyla 0
Ben işlemden sonra ilk iki gün yüzüme hiçbir şey sürmedim. Üçüncü günden itibaren serum kullanmaya başladım. Cildim kısa sürede toparlandı.

Oyla 0
Vitamin serumlarıyla bakım yaptım. Uzman “güneş kremi olmadan dışarı çıkma” dedi, çok haklıymış. Cildim lekesiz kaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt