Ameliyatsız Estetik İşlemler Zararlı Ya Da Riskli Mi?

Hilal Özveri

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda sosyal medyada herkesin ameliyatsız estetik işlemler yaptırdığını görüyorum. Yüz germe, dolgu, lazer, hatta vücut şekillendirme gibi uygulamalar artık çok yaygın hale geldi. Ben de uzun zamandır düşünüyorum ama aklımda hep aynı soru var: Bu işlemler gerçekten güvenli mi, yoksa göründüğü kadar masum değil mi?

Uzmanlar bu tür işlemlerin doğru şekilde ve deneyimli kişiler tarafından yapıldığında genelde güvenli olduğunu söylüyor. Ama yanlış uygulamalar sonucu ödem, asimetri ya da cilt yanığı gibi sorunlar yaşanabildiğini de okudum. Özellikle ev tipi cihazlar ya da ehil olmayan kişilerce yapılan işlemler risk taşıyabiliyormuş.

Ben küçük bir müdahale ile cildimi tazelemek istiyorum ama olası yan etkiler beni düşündürüyor.

Gerçekten ameliyatsız estetik işlemler tamamen risksiz mi, yoksa dikkat edilmesi gereken ciddi noktalar var mı?

Yakın bir arkadaşım dolgu işlemini merdiven altı bir yerde yaptırdı, maalesef yüzünde şişlik oldu. Bence en büyük risk yanlış kişiyle çalışmak. Güvenilir klinik şart.

Oyla 0
Ben Focus Ultrason yaptırdım, işlem sırasında sadece hafif ısınma hissettim. Doktoruma güvendim, hiçbir olumsuzluk yaşamadım. Gerçekten uzman seçimi her şey.

Oyla 0
Çözüm
Bu işlemler sanıldığı kadar masum değil, ama doğru şekilde yapıldığında çok başarılı sonuçlar veriyor. Herkesin cilt tipi farklı, analiz şart.

Oyla 0
Ben lazerle cilt yenileme yaptırdım. İlk gün biraz hassasiyet oldu ama doktorumun önerdiği kremleri düzenli kullandım. Cildim kısa sürede toparlandı.

Oyla 0
Uzun süredir estetik alanında çalışıyorum. Risk tamamen uygulayıcıya bağlı. Doğru cihaz, doğru doz ve doğru teknikle komplikasyon olasılığı çok düşük.

Oyla 0
Geri
Üst Alt